La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta reviurà l'arribada de la llum

Se celebrarà entre el 19 i el 21 de maig

19 mayo 2017 15:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una figura femenina inspirada en l’estil de l’artista txec Alphonse Mucha, amb una bombeta Edison a la mà sobre un fons de lliris de color verd i diferents elements que evoquen l’Amposta de principis de segle XX. Aquests són els elements que conformen el cartell obra d’Adrià Merín de la novena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que enguany tindrà lloc entre el 19 i el 21 de maig.

La presentació del cartell es va fer aquest dimarts a l’escalinata d’una de les cases modernistes d’Amposta, la Casa Fàbregas, datada del 1913, "l’escenari perfecte per mostrar l’accent modernista del cartell d’enguany", en paraules del director de la Festa, Jordi Príncep, el qual també va assenyalar un segon aspecte rellevant del cartell, la bombeta com a símbol de l’arribada de l’electricitat. "És una etapa històrica que suposa una gran transformació d’Amposta i del conjunt de les Terres de l’Ebre", va detallar.

Entre les novetats d’enguany també hi figura l’habilitació d’un Espai de Fires i Festes d’Època durant els dies de la Festa, on exposaran fires i festes similars. Malgrat que no s’ha desvetllat res del programa, sí que s’ha avançat que es renovarà un 25% del programa.

Major difusió

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va destacar la professionalització de la Festa, que s’impulsa amb un increment de pressupost. També va voler posar èmfasi en la difusió que se’n farà, participant en diferents fires, "una línia de promoció que vam iniciar l’any passat".

Enguany, la Festa del Mercat estarà present a ExpoEbre, de Tortosa, la fira B-Travel de Barcelona, on es farà un tast d’un espectacle representatiu i a Terrassa Modernista, "un referent molt important per a la Festa del Mercat a la Plaça".

"La participació en aquestes fires fa que més gent de fora del municipi ens conegui", va assenyalar l’alcalde, "no volem que siga només una festa endogàmica per als ampostins, sinó que volem que atragui gent d’arreu del territori i del país"

Comentarios
Multimedia Diari