La Fira de Nadal omple d'activitat el nucli antic de Tortosa

La desena edició del certamen compta amb una cinquantena de parades, vora un trenta per cent més que l’any passat 

15 diciembre 2018 17:21 | Actualizado a 15 diciembre 2018 18:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nucli antic de Tortosa acull aquest cap de setmana la desena edició de la Fira de Nadal. Un certamen que inaugura noves dates (els anys anteriors se celebrava pel pont de la Constitució) i que compta amb una cinquantena de paradistes amb tota mena d’objectes i regals relacionats amb les ja molt properes festes de Nadal.

El canvi al calendari respon, segons explica el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires de l’Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, a facilitar que la ciutadania s’acoste als carrers del nucli antic per poder fer les seues compres en uns dies ja més pròxims a les festes nadalenques, així com per poder atraure més paradistes.

En aquest sentit, Lehmann ha avançat que enguany assoliran el rècord d’expositors, ja que els 50 establerts pels carrers de la part antiga de la ciutat suposen un 30 per cent més que l’any anterior, «fet que demostra l’interès creixent per aquesta cita prenadalenca». La majoria d’aquestes parades corresponen a decoració i artesania, a més de productes de la terra, de procedències del conjunt del territori i d’altres zones geogràfiques pròximes com el Maestrat. 

Lehmann remarca que la Fira de Nadal esdevé una oportunitat per endinsar-se al nucli antic, «una de les parts més boniques de la ciutat». I és que la cita té lloc als carrers situats al voltant de la catedral: el carrer de la Rosa, la plaça de la Cinta, la plaça de l’Absis, el carrer Ciutat i el carrer Taules Velles.

Entre els actes que inclou la fira hi ha el Caga Tió aquest diumenge al matí, a benefici del Banc d’Aliments. També avui està previst un espectacle itinerant de clown i malabars (12 h) i a la tarda, l’espectacle del Pare Noel amb les Superheroïnes (18-20 h). Altres activitats de la fira seran un taller de postals de Nadal, un altre de decoració nadalenca, un d’ornaments per a l’arbre i un corral d’animals.

Mentre dure la fira, un any més la sala multiusos de la plaça de l’Absis acollirà una exposició de diorames fets amb personatges dels Clicks, en aquesta ocasió centrats en maquetes de maquinària de tren. 

Comentarios
Multimedia Diari