Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Fira del Llibre Ebrenc exposarà 2.000 títols de temàtica ebrenca

Aposta per repetir l´experiència d´unir les llibreries Serret de Vall-de-roures, Bassa de Móra d´Ebre i La 2 de Viladrich de Tortosa

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del vídeo promocional on es pot veure la diversitat del català conjugant el verb ´llegir´. Foto: litterarum

Imatge del vídeo promocional on es pot veure la diversitat del català conjugant el verb ´llegir´. Foto: litterarum

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, que enguany se celebrarà del 27 al 29 de maig juntament amb Litterarum, fira d’espectacles literaris, aposta per repetir l’experiència de la passada edició amb les tres llibreries que donen suport a la fira, que són la Serret de Vall-de-roures, la Bassa de Móra d’Ebre i la 2 de Viladrich de Tortosa, que tornaran a compartir espai en una llibreria a una gran carpa de l’esdeveniment.

Enguany s’exposaran més de 2.000 títols de temàtica ebrenca i de l’àrea d’influència de l’Ebre o d’autors d’aquesta zona, gràcies també als llibres dels centres d’estudis, que concentra l’Institut Ramon Muntaner, i a la gestió conjunta d’aquest fons. En l’edició del 2015 es van arribar a vendre uns 500 llibres durant els tres dies de fira.

Paral·lelament, la Fira del Llibre Ebrenc torna a formar part aquest 2016 del grup de Fires del Llibre a Catalunya, que impulsa el Departament de Cultura, com l’única fira professional del llibre a la demarcació de Tarragona.

Com a fet destacat i en la mateixa línia de professionalització d’aquesta fira, l’esdeveniment renova també l’acord amb Biblioteques de la Generalitat, a través del qual aquest organisme institucional ajudarà a adquirir lots de llibres d’autors i de temàtica ebrencs a les biblioteques de les Terres de l’Ebre, amb la qual cosa s’aconseguirà incrementar encara més la presència del llibre ebrenc a les biblioteques del territori.

A la Setmana del Llibre a BCN

En aquesta edició, la marca Llibre Ebrenc tornarà a ser present i tindrà un espai propi a la Setmana del Llibre de Barcelona, que se celebrarà durant el mes de setembre a Barcelona. L’objectiu és refermar aquesta marca que vol realçar la literatura i la producció editorial gestada o vinculada directament a les quatre comarques de l’Ebre i la seua àrea cultural d’influència.

Enguany la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Montse Pineda, serà la nova directora de la Fira del Llibre Ebrenc, mentre que Albert Pujol ho continuarà sent de Litterarum, tot potenciant així l’equip organitzador d’ambdós esdeveniments. Litterarum, fira d’espectacles literaris està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira del Llibre Ebrenc per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También