La Fiscalia del Suprem cita l'alcalde de Tortosa perquè comparegui voluntàriament

I que expliqui si està donant suport al referèndum independentista català

18 septiembre 2017 15:03 | Actualizado a 18 septiembre 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia del Suprem ha citat l'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés pel PDeCAT, Ferran Bel, perquè comparegui voluntàriament la setmana que ve davant aquesta institució i expliqui si està donant suport al referèndum independentista català.

La notificació, amb el suport de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de l'advertiment fet pel Tribunal Constitucional a tots els alcaldes que han de respectar la suspensió del referèndum o podrien incórrer en desobediència, s'ha cursat a través de la fiscalia de Tarragona i no assenyala cap dia concret.

Fonts fiscals i han explicat que, de negar-se a comparèixer el diputat, no seria possible obligar-lo a acudir davant el fiscal, atès que està aforat i només es podria procedir contra ell previ suplicatori davant el Congrés i a través del Tribunal Suprem.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va donar instruccions el passat 15 de setembre als fiscals del Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè procedeixin a la citació en qualitat d'investigats (imputats) dels alcaldes que donen suport al referèndum sobiranista català i tenen la condició d'aforats per ser parlamentaris.

En concret, va demanar que se cités a declarar davant la Fiscalia del Suprem l'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés pel PDeCat, Ferran Bel, i davant la del TSJC els diputats autonòmics i alcaldes de Mollerussa, Seu d'Urgell, Valls i Vilanova i la Geltrú, Marc Solsona, Albert Batalla, Albert Batet i Neus Lloveras, respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari