La Generalitat invertirà 1,6 M d’euros en els municipis afectats per l’incendi

Un total de 211 persones dels vuit municipis es veuran beneficiades a través del Servei d’Ocupació de Catalunya

15 julio 2019 07:00 | Actualizado a 31 julio 2019 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies invertirà a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) un total d’1,6 milions d’euros en els municipis afectats per l’incendi de les darreres setmanes a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, i beneficiaran fins a 211 persones, entre contractacions i oferta formativa.

El conseller Chakir el Homrani ho va anunciar en la seva visita a Flix, on es va reunir amb els alcaldes d’aquest municipi, de la Palma d’Ebre, de la Torre de l’Espanyol, de Vinebre i de Maials (tots ells a la Ribera d’Ebre), de Llardecans (Segrià), de Bovera i de Granadella (les Garrigues).

Posteriorment, es va traslladar fins a Móra d’Ebre, on es va trobar amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carin.

El conseller va destacar el «compromís del Departament per posar en marxa totes aquelles actuacions que ajudin a superar els efectes de l’incendi en col·laboració amb altres Departaments del Govern».

Polítiques per activar l’ocupació

En aquesta línia, El Homrani va anunciar la firma d’un conveni amb els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià a través del qual el Departament finançarà amb 1,35 milions d’euros.

També impulsarà la contractació de 100 persones aturades per fer tasques vinculades a la recuperació del territori afectat durant un mínim de mig any, així com la formació de 100 persones aturades.

El conseller El Homrani ha considerat aquest pla «una oportunitat per estimular l’ocupació a la comarca, així com la millora de les condicions d’ocupabilitat de les persones que hi participin». Vinculada precisament a aquesta aposta per estimular l’ocupabilitat i millorar la formació, el conseller també va avançar que destinarà 100.000 euros a incrementar l’oferta formativa a l’Escola Agrària d’Amposta. A més, el conseller va explicar que es destinaran 150.000 euros a impulsar Certificats de Professionalitat per a persones desocupades en diferents especialitats.

Aquesta formació en àrees en les quals hi ha oferta de llocs de feina ha d’ajudar a millorar les expectatives de les persones que cerquen feina i de les empreses que no poden cobrir els seus llocs de treball i, per tant, generar riquesa en el territori. Es preveu afavorir uns 60 alumnes.

Comentarios
Multimedia Diari