Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat prepara la lluita contra el cargol poma després de la collita del setembre

Hi ha reunions entre agricultors i administració

Europa Press

Whatsapp
Dos exemplars de caragol poma. Foto: Joan Revillas

Dos exemplars de caragol poma. Foto: Joan Revillas

La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat ha iniciat les reunions amb el sector per concretar l'estratègia de lluita contra el cargol poma que caldrà començar a aplicar després de la collita de l'arròs al setembre al delta de l'Ebre.

Segons ha informat aquest dilluns en un comunicat, divendres es va produir una reunió a Amposta amb les comunitats de regants, cooperatives arrossaires, organitzacions professionals agràries, Prodelta, SEO/BirdLife i caçadors.

Aquesta setmana continuaran les reunions en l'àmbit tècnic i pròximament es convocarà la Comissió Tècnica de Seguiment, i la Generalitat també preveu reunir totes les administracions amb responsabilitat en la lluita contra el cargol poma a l'Ebre.

A més, el 25 i 26 d'agost hi haurà reunions informatives a Amposta i Deltebre per indicar als pagesos arrossaires de les dues ribes del riu Ebre les mesures concretes que s'han de portar a terme immediatament després de la collita.

El Govern també està explicant al sector les normes de funcionament de l'ajuda de cooperació prevista en el nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR) per a la lluita contra el cargol poma, amb un pressupost de 5 milions d'euros entre el 2015 i el 2020.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También