Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat sanciona Renfe amb 6.000==euro== pel retard d'un tren de l'R16 que no tenia maquinista

Va arribar amb una hora i mitja de retard

Whatsapp
Tren a punt de sortir de l´estació de Tortosa, a  la línia R16.  FOTO: JOAN REVILLAS

Tren a punt de sortir de l´estació de Tortosa, a la línia R16. FOTO: JOAN REVILLAS

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat un procediment sancionador contra Renfe després que, el passat 1 de novembre, el tren de l'R16 que surt de Tortosa cap a Barcelona a les 20.57h., va patir un retard de 90 minuts en la sortida per l’absència del maquinista.

L’expedient informatiu que la Generalitat va obrir en conèixer l’incident, per tal d’esbrinar-ne les causes, ha constatat l’incompliment de les condicions de prestació de servei per part de l’operador. Aquest és la causa que motiva ara l’inici d’un expedient sancionador per un import de 6.000 euros.

L’expedient qualifica l'incident d’infracció greu, en tant que s’han constatat deficiències en la planificació de les operacions, la qual cosa va ocasionar un perjudici per als usuaris. Concretament, un error en l’assignació del maquinista, que va impedir la sortida del tren a l’hora prevista.

D’acord amb el règim sancionador previst en la Llei ferroviària catalana, Renfe té ara un període de 15 dies per aportar les al·legacions que consideri abans que la Generalitat resolgui l’expedient.

Una infracció “greu i inaudita”

L’expedient sancionador en curs estableix una multa de 6.000 euros, “una sanció exemplar”, tal com el conseller Josep Rull va avançar poc després de conèixer els fets. Així, Rull va qualificar l’incident de “greu i inaudit” i va recordar a la companyia que en una línia que acumula tantes incidències el servei hauria de ser "impecable". També va insistir que la Generalitat continua alerta "per garantir els drets dels usuaris”.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También