La Guàrdia Civil destrueix quatre granades de mà trobades en unes obres a Benifallet

Els fets van tenir lloc el passat divendres quan uns operaris van trobar aquests artefactes, en mal estat de conservació

Àngel Juanpere

Whatsapp
L’artefacte, al centre de la imatge. FOTO: DT

L’artefacte, al centre de la imatge. FOTO: DT

Les obres de rehabilitació que s’estaven portant a terme en un habitatge de Benifallet van posar al descobert quatre granades de la passada Guerra Civil espanyola. Els fets van tenir lloc el passat divendres quan uns operaris van trobar aquests artefactes, en mal estat de conservació.
El treballador va alertar la Guàrdia Civil. Una patrulla es va desplaçar al lloc i va verificar que eren granades conegudes com ‘pinya’ –per la seva rugositat–, procedint a paralitzar les obres i assegurant el lloc fins a l’arribada dels agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Comandància de Tarragona.

Els especialistes van comprovar que els artefactes no havien explotat i que portaven la càrrega en el seu interior, tot i el seu deteriorament. Van procedir a la retirada de les quatre granades i les van portar fins a una pedrera propera, on van procedir a la seva destrucció mitjançant una petita explosió controlada.

Els tècnics aconsellen que, davant de troballes com aquesta, no es manipuli i menys s’agafi l’artefacte, una tasca que han de fer els especialistes ja que pot explotar davant el mínim moviment. I si està al mig d’un camp s’ha de senyalitzar perquè no s’oblidi l’indret.
 

Temas

  • benifallet
  • sucesos

Comentarios

Lea También