La Guàrdia Civil intervé un exemplar de tortuga mora en un cotxe a l'AP-7

L'animal, en perill d'extinció, va ser adquirida al Marroc com mascota i el seu destí final era França

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Agents de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) han intervingut a l'àrea de servei Baix Ebre a l'Aldea un exemplar de Tortuga Mora (Testudo graeca) de l'interior d'un vehicle que circulava per l'autopista AP-7.

La intervenció d'aquest rèptil en perill d'extinció es va dur a terme el passat 30 de març, segons ha informat la benemèrita en una nota de premsa, amb motiu dels dispositius que s'estableixen en les principals vies de comunicació de Tarragona, relacionats amb la prevenció del contraban i els impostos especials.

El vehicle en el qual transportaven a l'animal portava matrícula francesa i es va interceptar a l'àrea de servei Baix Ebre de l'AP-7 en sentit Barcelona.

El cotxe havia aixecat les sospites dels agents, al realitzar maniobres dubitatives quan s'aproximava als mateixos.

Després d'inspeccionar el vehicle, van comprovar que en el seient del darrere es trobava un exemplar de Tortuga Mora sense cap tipus de documentació que justifiqués la seva tinença legal a Espanya, així com la seva importació o exportació.

Segons sembla, la tortuga va ser adquirida al Marroc com mascota i el seu destí final era França.

Aquesta tortuga té la seva àrea de distribució al nord d'Àfrica i en àrees protegides de l'est d'Espanya i actualment està catalogada al país com espècie en perill d'extinció.

Per això, els agents van aixecar acta per una presumpta infracció de contraban i una altra infracció al conveni sobre comerç internacional d'espècies amenaçades de flora i fauna silvestre (CITES).

La Guàrdia Civil va intervenir l'animal, que posteriorment va ser lliurat a un centre de recuperació de Fauna Salvatge del parc natural del Delta de l'Ebre per a la seva posterior introducció en el seu medi natural. EFE

Comentarios
Multimedia Diari