‘La Passió’ d’Ulldecona viatja a Tortosa i Gandesa

La versió de l’obra en català es vol promocionar entre el públic de l’Ebre

11 febrero 2018 16:44 | Actualizado a 11 febrero 2018 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Passió d’Ulldecona es prepara per a una nova temporada de representacions, que tindran lloc al Teatre Orfeó Montsià els dies 4 i 11 de març en català i els dies 8 i 15 d’abril en castellà.

A banda, els actors i actrius es desplaçaran a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, el dia 18 de març, per representar l’obra en català i el 24 de març al Teatro Alcázar de Nules, Castelló, per fer el mateix en l’obra en castellà.

A més, el Patronat de La Passió ha intensificat enguany la promoció a les Terres de l’Ebre, amb representacions del Davallament de la Creu’ a Gandesa i la catedral de Tortosa, els dies 17 i 18 de febrer

A Ulldecona, l’escenificació d’aquest quadre, que data del segle XV, es durà a terme a l’església de Sant Lluc el matí de Divendres Sant, en acabar la tradicional processó del Calvari

El text del Davallament es va trobar manuscrit dins el llibre Resolucions del Clero d’Ulldecona (1558-1840), a l’Arxiu Parroquial. Es tracta d’un quadre de 248 versos que formaven part d’un conjunt d’actes sobre la Passió de Crist i que es representen en català antic.

La Passió d’Ulldecona, una de les tres històriques de Catalunya, va ser declarada d’Interès Turístic Nacional i compta amb el diploma turístic de Catalunya des del 1994.

Actualment són més de 80 els actors i actrius que participen en les representacions, amb el suport d’un equip tècnic format per més de 40 persones.

«Es tracta d’una Passió propera, dinàmica i sense interrupcions entre escenes, que transporten l’espectador al centre de la història», detalla el president del Patronat, Jordi Carapuig. 

Aquest any la promoció es fa amb un cartell dissenyat per la jove Marta Santo Tomás i dóna rellevància al paper de la dona, centrant la imatge en la Mare de Déu.

Al llarg de la temporada de representacions, des de Turisme d’Ulldecona s’ha previst una promoció conjunta i un reforç en les visites guiades a diversos actius patrimonials del municipi.

A banda de l’espectacle, els espectadors podran gaudir d’activitats durant tot el dia i podran visitar, segons les seves preferències, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión, el Castell medieval o el centre històric del municipi, degustar un tast d’oli de varietats autòctones gentilesa Molí de la Creu i dinar als restaurants Bon Lloc, Per Pebrots i El Mosset, per 29 euros.

Hi ha la possibilitat també d’un paquet estrella, que inclou el dinar al Restaurant Antic Molí i l’entrada, per 40 euros.

L’entrada a La Passió es pot comprar anticipadament per 13 euros i també hi ha preus especials per a grups a partir de 10 persones, menors de 12 anys i jubilats.

Comentarios
Multimedia Diari