La Ribera d'Ebre, en un projecte pilot internacional de turisme

És una de les tres comarques catalanes que participa en la iniciativa Med Pearls, que crearà 26 experiències turístiques en 13 àrees pilot

20 noviembre 2019 10:00 | Actualizado a 21 noviembre 2019 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ribera d’Ebre participarà en una projecte pilot internacional de desenvolupament turístic. Juntament amb les comarques de les Garrigues i l’Anoia, han estat seleccionada per l’Agència Catalana de Turisme per formar part de la iniciativa Med Pearls, que busca desenvolupar el sector en zones de baixa densitat turística però amb molt potencial.

El projecte, en col·laboració amb la Comissió Europea i organitzacions turístiques de la Mediterrània d’Egipte, Grècia, Itàlia, Jordània o Palestina, pretén crear 26 experiències turístiques, les 26 «perles del mediterrani» en 13 àrees pilot. Està adreçat a empreses dinamitzadores dels territoris que tinguin capacitat per crear productes Slow Tourism, i a start-ups locals i emprenedors.

Aquestes experiències tenen com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació públicoprivada i ajudant a créixer aquests territoris que turísticament encara no estant tan desenvolupats.

El concepte Slow Tourism esdevé una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges d’aprenentatge a les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa de cross selling amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

Ahir va tenir lloc a Barcelona la sessió inaugural d’aquesta iniciativa internacional, amb la participació d’una quinzena de ponents, experts del sector.

Per al director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, el projecte Med Pearls «aportarà un gran valor afegit en la consecució dels objectius establerts en el Pla estratègic i el Pla de Marketing turístic», donat que «el producte Slow Tourism ens permet treballar en profunditat les 4Ds : Desestacionalització, Despesa, Desconcentració, i Diversitat en categories d’interès com poden ser turisme actiu, natura, cultura i gastronomia».

Comentarios
Multimedia Diari