Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Ràpita aprova un pressupost d'11,2 milions en junta de govern

L'oposició va votar en contra dels comptes i l'alcalde ha recorregut a aquesta via 'per no paralitzar el consistori'

Maribel Millan

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdeu (CiU).  Foto: Joan Revillas

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdeu (CiU). Foto: Joan Revillas

El govern de CiU, en minoria a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, ha aprovat finalment el pressupost municipal del 2015 a través de la junta de govern local. Aquesta és una prerrogativa establerta a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (Arsal) que ha pres el govern rapitenc després que els grups de l’oposició van votar en contra del pressupost i tenint en compte que l’any passat el consistori ja va tenir els pressupostos prorrogats.

Els vots en contra del PSC, ERC, Ebrencs Independents i els dos regidors no adscrits van impedir l’aprovació del pressupost municipal de 2015, valorat en 11.284.999 euros, i que l’oposició va tombar per «una qüestió de formes» i «falta de diàleg»: «entenc que quan tens 6 dels 17 regidors que conformen l’Ajuntament, el que has de fer és parlar amb els altres grups per intentar arribar a una majoria», argumentava el portaveu del PSC, Josep Pitarch. En resposta a les crítiques de l’oposició, l’alcalde rapitenc, Joan Martín Masdeu, assegurà que havia contactat amb els diferents grups i regidors no adscrits per correu electrònic el passat 23 de desembre, fent-los arribar un esborrany del pressupost i comunicant-los la seva disposició a rebre les aportacions dels diferents grups. Davant d’això, Masdeu lamentà que «no vaig obtenir resposta de cap portaveu de l’oposició, ni que fóra per confirmar-me que havien rebut el correu».

Per aquest motiu, l’alcalde va retreure als grups que ja tinguessin presa la «decisió política» de votar en contra dels pressupostos, abans de conèixer-ne els detalls.

Així, finalment el pressupost s’ha aprovat per la via de la junta de govern, per no paralitzar l’acció de l’Ajuntament, segons detalla l’alcalde.

El pressupost d’11, 2 milions d’euros inclou una partida limitada de 220.000 euros per a obres sense concretar, «perquè siguin decidides pel govern que surti de les properes eleccions», segons detalla Masdeu. Entre altres partides, s’han destinat 60.000 euros per a ajuts socials d’urgència per a famílies del municipi.

L’alcalde recorda que la partida d’ingressos s’ha vist reduïda en un milió d’euros per la rebaixa de l’IBI.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También