La Ràpita engega la campanya ‘A l’escola, una bona visió’

Els escolars d’entre quart de primària i quart de l’ESO podran realitzar-se de forma gratuïta una revisió òptica
 

03 diciembre 2018 11:32 | Actualizado a 03 diciembre 2018 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Campanya ‘A l’escola, una bona visió’ ofereix als escolars, de forma gratuïta, una revisió òptica en qualsevol dels establiments especialitzats que hi ha a Sant Carles de la Ràpita.
S’ha detectat que hi ha un problema important de visió entre els alumnes en general, problema que es pot veure augmentat a causa de l’ús constant d’ordinadors, tauletes, mòbils, etc.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de la Ràpita, juntament amb la Unió de Comerç Rapitenc i els centres educatius del municipi, s’ha engegat aquesta campanya, dirigida específicament als escolars d’entre quart de primària i quart de l’ESO.

La campanya tindrà una durada de dos mesos, des del 4 de desembre fins al 4 de febrer, incloent-hi la temporada de vacances de Nadal, perquè tots els xiquets i xiquetes puguin aprofitar que tindran més temps lliure per apropar-se a l’òptica.

L’objectiu principal és difondre a través d’aquesta campanya la problemàtica que sofreixen molts nens amb la visió i conscienciar la societat.

Realment, la iniciativa neix de forma casual, en una conversa després d’un consell escolar de l’institut de la Ràpita entre el professor i regidor d’ensenyament, Álex Cervera, i la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart.

En aquesta conversa surten els problemes detectats en els alumnes per l’ús de tauletes, i el fet que cada vegada es detecta que hi ha més alumnes amb problemes visuals, que tenen dificultats a l’hora de mirar a la pantalla o a la pissarra, i que realment això els pot perjudicar. De fet, segons explica Cervera, hi ha estudis que demostren que un dels factors del fracàs escolar dels alumnes, de vegades, ve donat per la manca de visió.

Molts cops ni els professors ni els pares se n’adonen, i acaben comportant en l’alumne una pèrdua en el seguiment del curs escolar.

Demanar cita amb antelació
La revisió és gratuïta per a tots els escolars en aquesta franja d’edat i poden escollir l’òptica on volen realitzar-se-la, d’entre les quatre del municipi. Això sí, és molt important que demanin cita prèvia per anar a la revisió. A partir de la revisió, des de l’òptica que hagin escollit, se’ls aconsellarà en cas de tenir problemes de visió i en cas que necessitin ulleres. A les escoles es repartirà material divulgatiu amb tota la informació.

S’ha escollit un ampli ventall d’edats per dur a terme la campanya amb l’objectiu que es pugui arribar a ajudar com més alumnes millor.

Comentarios
Multimedia Diari