La Ràpita, l’Ametlla i les Cases, amb la marca ‘Viles Marineres’

El nou distintiu creat per l’Agència Catalana de Turisme pretén posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats

26 noviembre 2019 10:30 | Actualizado a 28 noviembre 2019 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les poblacions ebrenques de Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de mar i les Cases d’Alcanar han rebut el distintiu de Viles Marineres, una nova marca turística que ha posat en marxa la Generalitat per promocionar a nivell nacional i internacional aquells municipis catalans que mantenen ben viva la seva tradició lligada al mar.

Es tracta d’una marca d’especialització que forma part de l’estratègia de l’Agència Catalana de Turisme per segmentar la promoció del turisme cultural dels municipis, ajudant-los a donar a conèixer la seva oferta turística a escala internacional i a preservar el seu patrimoni.

Les poblacions acreditades tenen una forta personalitat marcada per una història local, una gastronomia i un paisatge fortament lligats al mar.

Un comitè d’experts ha estat l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a la nova marca. En el cas de la Ràpita, s’ha reconegut la seva «autenticitat de poble pescador i pagès, que té la determinació de posicionar-se com una destinació singular, mediterrània, sostenible i autèntica». D’altra banda, també es posa en valor la celebració de la festa de recreació històrica ‘Orígens’, com una exemplificació d’aquest «caràcter mariner», i la promoció de la gastronomia i la recuperació de plats tradicionals, posant d’exemple jornades gastronòmiques i diades com les de la galera i el llagostí.

De la Cala, se’n destaca l’atractiu eminentment mariner i mediterrani, i també la seva cultura gastronòmica, amb la tonyina roja com a principal joia. Entre els principals atractius paisatgístics destaca la costa, «de la platja de l’Àliga fins a Cala Calafat».

De les Cases d’Alcanar, es remarca que ‘captiva’ els visitants pel seu encant mariner i la tranquil·litat de les seves platges, a l’ombra de la serra del Montsià. «La vila conserva la seva fisonomia d’autèntic poble mariner, marcada per una façana marítima on encara es preserven les antigues cases de pescadors, juntament amb el port». Així mateix, la gastronomia local ha esdevingut també un reclam turístic de primer ordre, gràcies al prestigi i reconeixement de la seva cuina marinera tradicional, basada en el producte fresc.

Amb aquest distintiu, des del Departament d’Empresa i Coneixement ajudaran a posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats. La marca també permetrà entrar a formar part d’un pla específic de l’Agència Catalana de Turisme, on es desenvoluparan accions promocionals i de formació, es podrà disposar d’informes d’intel·ligència de mercat, «o s’incrementarà la visibilitat als canals de Catalunya Experience», segons ha destacat la regidora de Turisme de l’Ametlla, Maite Boquera.

Per a l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, aquest nou distintiu potencia l’estratègia del municipi «de promoció com a destinació turística lligada a la mar i a la nàutica». Per la seva banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, afirma que la nova marca defineix a la perfecció les característiques de les Cases, com a «petit paradís apreciat arreu de Catalunya pel seu encant mariner i per la seua gastronomia de qualitat».

Comentarios
Multimedia Diari