La Ràpita posa de relleu la cuina del polp i l’arròs

Dotze restaurants participen en la 30a edició d'aquestes jornades gastronòmiques, marcades per les normes sanitàries per la Covid-19

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un plat elaborat amb polp, en la presentació de les jornades al Mercat Municipal.  FOTO: Joan Revillas

Un plat elaborat amb polp, en la presentació de les jornades al Mercat Municipal. FOTO: Joan Revillas

Les Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs de a Ràpita arriben a la seva 30a edició amb una oferta de 12 menús que combinen aquests dos productes de proximitat i de temporada. Aquesta edició, però, se celebrarà amb les restriccions i les normes sanitàries que implica la pandèmia de la Covid-19, la qual cosa no impedirà que qui ho vulgui pugui gaudir de la reconeguda gastronomia rapitenca.
En la presentació de les jornades ahir a l’espai gastronòmic del Mercat Municipal, l’alcalde, Josep Caparrós, va fer menció a la bona temporada d’estiu que s’ha registrat al municipi i va remarcar la necessitat de continuar treballant per «mantenir la capitalitat turística del sud de Catalunya». «I això ho aconseguim quan combinem, per una banda, l’excel·lent producte de la nostra mar i, per l’altra, la gran qualitat de la cuina rapitenca», afirmà. 
El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué, va detallar que aquestes Jornades permeten dinamitzar el sector pesquer «en uns temps tan difícils». Per la seva banda, la presidenta del Col·lectiu de Cuina, Imma Bòria, va destacar la implicació dels restauradors de la Ràpita en adaptar-se a les circumstàncies que obliga la pandèmia, oferint la màxima seguretat als clients. «Hem fet aquests menús amb molta il·lusió, com sempre, i tot i que estem en una situació molt difícil. Estem complint amb totes les normatives i per això convidem a tothom a confiar en els nostres establiments», va dir la restauradora.
Les Jornades Gastronòmiques de Polp i l’Arròs començaran el 18 de setembre i acabaran el 4 d’octubre, amb una dotzena d’establiments que oferiran menús d’entre 28 i 45 euros. Els restaurants que hi participen són el Miami Can Pons, Albert Guzmán, Can Batiste, Can Vicent, Freddy Restaurant, Juanito Platja, Les Palmeres, Llansola 1921, Marieta Taperia, Tamashi, Rest-taperia TT i Casa Ramon Marinés.

Temas

Comentarios

Lea También