La Ràpita prepara la diada i les jornades del llagostí

El 10 de novembre el pavelló firal acollirà la diada, amb degustacions de tapes de tretze restaurants amb el producte estrella del municipi

31 octubre 2018 10:40 | Actualizado a 05 noviembre 2018 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir va presentar-se a l’Espai gastronòmic del Mercat municipal de la Ràpita les setzenes jornades gastronòmiques i la diada del llagostí, que se celebraran a la Ràpita en les properes setmanes. Concretament, la diada del llagostí serà el dissabte 10 de novembre, al pavelló firal, durant la qual tretze restaurants i establiments rapitencs oferiran la tradicional degustació de tapa de llagostí més beguda al preu de 5 euros. 

Can Batiste, Casa Ramón Marinés, L’àncora, Llansola 1921, Noves Algues, Ventall Freddy, Miami Mar, Mar i Luz, L’alberg, Albert Guzman, Musclarium, L’avi Agustí i la Confraria de Pescadors oferiran al públic d’aquesta diada tapes elaborades amb el producte estrella de la gastronomia rapitenca que, en aquesta època de l’any, es troba en el moment àlgid de captures. En aquest sentit, Joan Balagué, secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme explicava que «avui en dia portem capturades 37 tones de llagostins. És una bona temporada perquè en tot l’any passat se’n van agafar 35 tones, i encara falten els dos mesos que solen ser els millors per a captures de llagostins».

Algunes de les tapes que les persones que assisteixin a la diada del llagostí podran tastar són llagostins a la marinera, llagostins saltats amb porro i xampinyons, llagostins a la taronja, pizza de carxofa i llagostins o llagostí crocant.

Albert Guzman, des del Col·lectiu de cuina de la Ràpita, explicava que «com a col·lectiu de cuina cada vegada estem més units i aquestes diades ens serveixen per mostrar el nostre producte per excel·lència i esperem que tothom pugui gaudir de la nostra cuina».

A més de la diada del llagostí del 10 de novembre, els restaurants rapitencs oferiran del 10 de novembre al 9 de desembre un seguit de menús especials, amb preus entre els 35 i 40 euros, en què es podran degustar diferents textures i maneres de cuinar aquest producte. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, explicava la importància d’unes «jornades plenament consolidades i que ens fan posar de gala, perquè el llagostí de la Ràpita és un producte identitari, que genera marca com a referent gastronòmic a les Terres de l’Ebre, gràcies a la professionalitat i la il·lusió dels restauradors participants».

Cal recordar que des d’Estació Nàutica de la Ràpita s’han organitzat uns paquets que combinen les jornades amb activitats aquàtiques.

Comentarios
Multimedia Diari