La Ràpita prepara les Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Començaran el 4 de novembre amb la Diada, on es preveuen repartir 400 kg del crustaci

25 octubre 2017 09:39 | Actualizado a 25 octubre 2017 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El llagostí serà l’absolut protagonista amb la Diada i les Jornades Gastronòmiques del Llagostí que tindran lloc a la Ràpita des del 4 de novembre al 10 de desembre. Catorze establiments –incloent-hi 11 restaurants, la Confraria de Pescadors i dos muscleres–, cuinaran diverses receptes per rebre els centenars de visitants que un any més s’aproparan al Pavelló Firal durant la Diada, en la qual es preveuen repartir uns 400 quilos d’un crustaci especialment valorat de la badia dels Alfacs. 

Enguany, l’esdeveniment organitzat per les regidories de Turisme i de Comerç, suma sinergies gastronòmiques, turístiques, amb packs especials oferts per l’Estació Nàutica, i també comercials, amb la mostra que oferiran els establiments a la plaça 1 d’Octubre el mateix dia 4 de novembre.

Ahir es va realitzar la presentació de les jornades i de la Diada a l’Espai Gastronòmic del Mercat Municipal de la Ràpita. El cuiner Albert Guzmán va fer una demostració elaborant una recepta amb el llagostí com a producte estrella. 

«Aquesta sempre ha estat una diada estrella i enguany intentem unir sinergies per tal de desenvolupar el seu prestigi no només en l’àmbit gastronòmic i el turístic sinó també el comercial, involucrant el Col·lectiu de Cuina, la Confraria, la Unió de Comerç Rapitenc i també l’Estació Nàutica, que oferirà també packs d’activitats de natura i turisme en un entorn privilegiat com el que tenim», ha destacat la regidora de Turisme de la Ràpita, Rosa Anglés.

La Diada tindrà lloc al Pavelló Firal a partir de les 12 hores i el preu de la degustació amb beguda serà de 5 euros. Aquest mateix dia es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Llagostí. 

El Col·lectiu de Cuina de la Ràpita participa en quinze jornades gastronòmiques al llarg de l’any i la del llagostí és una de les més emblemàtiques. Fins al 10 de desembre, una desena de restaurants del municipi oferiran menús especials a preus que oscil·len entre 35 i 40 euros els caps de setmana, amb ofertes especials entre setmana.

Una altra de les entitats que s’involucren és l’Estació Nàutica, que ofereix les ‘Escapades del Llagostí’, amb menús als restaurants, degustacions a les muscleres, rutes per la Mar de l’Ebre, cicloturisme i nits d’allotjament. 

Comentarios
Multimedia Diari