'La Ruta de les Muscleres', millor experiència turística de Catalunya

Agustí Bertomeu va obrir l'any 2005 la seva musclera, oferint degustacions als turistes

19 mayo 2017 18:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat ha reconegut Agustí Bertomeu, veterà productor aqüícola del Delta de l’Ebre, per la seva iniciativa de ‘la Ruta de les Muscleres’.

Aquesta activitat estrella a la badia dels Alfacs ha estat reconeguda com la millor experiència turística de Catalunya, en el marc del lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2016, un acte que va tenir lloc dimarts a la nit al Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb la participació de més de 900 professionals del sector.

La ruta de les muscleres va nàixer l’any 2005 a Sant Carles de la Ràpita, per la tenacitat d’Agustí Bertomeu per voler donar a conèixer la seva activitat de producció de musclos i ostres a la badia dels Alfacs.

Tot i que nascut i resident a Deltebre, Bertomeu va optar pels Alfacs i no pel Fangar per posar en marxa les seves primeres muscleres, a principis dels anys vuitanta del segle passat. Fa més de tres dècades que produeix musclos i ostres des de les seves muscleres i que reclama atenció per a les necessitats de les badies i per a l’alta qualitat del marisc que hi creix.

L’any 2005 es va decidir a provar sort amb el turisme, portant a petits grups de persones a visitar la badia, les seves instal·lacions aqüícoles i a degustar els seus fruits enmig del mar.

Una activitat que ha anat creixent i de la que actualment gaudeixen milers de persones cada any. De les demandes d’activitats que hi ha actualment a l’oficina de turisme de la Ràpita, un 80 per cent corresponen a la Ruta de les muscleres, remarca Bertomeu.

Així, a poc a poc han anat sorgint noves iniciatives de degustacions a les badies, també a la del Fangar.

Segons remarca, aquesta ruta permet donar a conèixer l’activitat dels musclaires en un entorn privilegiat, i fer difusió també de la qualitat dels musclos i ostres que es produeixen al Delta, «única per la barreja d’aigua i dolça que podem trobar a les badies».

Bertomeu es mostra molt orgullós del premi aconseguit en l’àmbit del sector turístic. Concretament, la Generalitat n’ha destacat l’experiència singular que suposa, «amb degustacions de marisc d’alta qualitat in situ, tot contribuint a la dinamització turística de la zona».

En aquest sentit, al votant d’aquesta activitat han crescut també d’altres com el lloguer d’embarcacions de motor o les barques que fan recorreguts turístics.

Bertomeu continua al peu del canó als seus 76 anys i es mostra convençut que la tradició aqüícola continuarà endavant a la família, a través dels seus néts. «Com jo, són uns enamorats d’aquest territori i d’aquesta feina», assegura.

Comentarios
Multimedia Diari