La carretera del Poble Nou a la Ràpita, a l’espera del Pla Zonal de la Diputació

Aquesta setmana han acabat els treballs d’arranjament, en els quals Amposta i la Ràpita han invertit 90.000 euros

17 agosto 2020 07:20 | Actualizado a 17 agosto 2020 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Acabats els treballs d’arranjament i millora de la carretera que uneix el Poble Nou del Delta i la Ràpita, el veïnat i els membres de la plataforma «La carretera de la vergonya» resten a l’espera de l’inici del Pla Zonal de la Diputació de Tarragona, que promet una reforma integral de la via.

El portaveu de La carretera de la vergonya, Josep Juan Segarra, destacava que «no hem de perdre de vista el Pla Zonal de Carreteres de la Diputació, perquè tot i que valorem positivament que d’una vegada per totes s’hagin dut a terme les tasques de senyalització i de manteniment que tant reclamàvem, encara falten algunes millores». Entre alguns dels aspectes a millorar, Segarra parlava de diferents trams que «segueixen sent molt estrets», que tot i que ara estan senyalitzats, obliga que un dels vehicles s’aturi. «El problema d’aquests trams és que s’hauria de guanyar terreny a la regadora i expropiar una part d’arrossar. Nosaltres ja vam avisar que passaria això», reblava.

Una altra de les queixes de la plataforma apuntava que «les obres s’havien començat a fer a l’inici de la temporada turística, restant posteriorment aturades alguns dies a l’agost, el que ha ocasionat alguns entrebancs a les caravanes i vehicles». L’últim incident registrat en aquesta carretera data del 6 d’agost, quan des del moviment veïnal denunciaven un nou accident, al col·lidir una autocaravana contra la barrera de seguretat, causant únicament danys materials al vehicle.

Les obres d’arranjament i millora de la seguretat, que van començar al mes de juny, han servit per renovar el ferm de la carretera, eixamplar el vial i ubicar senyalització vertical i horitzontal en els set quilòmetres que separen el Poble Nou i la Ràpita. Unes actuacions realitzades de forma conjunta pels ajuntaments d’Amposta i la Ràpita que comptaven amb un pressupost de més de 90.000 euros.

El Pla Zonal, a finals d’any

A l’altra banda del problema, l’alcalde d’Amposta i diputat delegat de l’àrea de Serveis al Territori (SAT), Adam Tomàs, concretava que «la inversió de 90.000 euros en millorar i dignificar la carretera ha sigut per poder aguantar els pròxims mesos, fins que estigui en marxa el Pla Zonal de Carreteres de la Diputació de Tarragona».

Pel que fa a les parades que criticava Segarra, Tomàs explicava que «un imprevist a l’empresa Becsa, que és qui s’encarrega de l’arranjament, va causar que les obres s’aturessin temporalment, però aquesta setmana s’ha acabat d’asfaltar tota la carretera i s’han completat les tasques de senyalització horitzontal». La senyalització horitzontal era una de les millores que més reclamaven des del moviment veïnal, ja que la carretera no compta amb il·luminació artificial en tot el tram.

Finalment, i segons Tomàs, les zones que en aquests moments segueixen amb una amplada inferior a la resta de la carretera es troben també dintre de les actuacions vinculades al Pla Zonal de Carreteres, un projecte que esperen tenir enllestit i aprovat a finals d’aquest 2020.

Comentarios
Multimedia Diari