La cita oficial dels ornitòlegs

La cinquena edició del Delta Birding Festival tanca un any més amb èxit de participació, amb aproximadament 2.500 visitants

24 septiembre 2018 10:26 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Professionals de l’ornitologia i aficionats de la natura, petits i grans, famílies; un públic molt divers omplia aquest cap de setmana el Delta Birding Festival. Un esdeveniment amb una programació heterogènia, ubicat a MónNatura Delta (Amposta) enmig d’un paisatge preciós, representatiu del delta de l’Ebre.

D’aquesta manera, el festival ha aconseguit en la seva cinquena edició superar l’èxit de participació de l’any passat, amb una xifra aproximada de 2.500 visitants durant els tres dies, i amb l’oferta d’activitats duplicada. Un any més, l’esdeveniment s’ha consolidat com la fira ornitologia més important del mediterrani. 

El festival, coorganitzat per Oryx, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), i la Fundació Catalunya La Pedrera, se celebra al delta de l’Ebre gràcies a la gran biodiversitat que alberga aquest espai.

La representant de l’Institut d’Ornitologia a l’estand de la fira, Marina Cuito, explica que durant aquests dies, entre els estrangers s’ha detectat un especial interès per veure els flamencs del Delta

Les sortides i activitats guiades es van esgotar dies abans que comences el festival. A banda, durant aquests dies, a MónNatura s’ha pogut trobar la millor representació d’estands de marques de binocles i telescopis per a l’observació de la natura, amb més de seixanta expositors; i també les marques de material fotogràfic dedicades a les imatges de natura.

Descobrir nous llocs
Molts dels visitants s’apropaven als diferents estands buscant informació de llocs a visitar per descobrir noves espècies d’aus i paisatges naturals extraordinaris. És el cas de Jesús Moro, aficionat de l’ornitologia i la fotografia, que venia ahir des de Vinaròs al festival amb la seva dona. És el segon any que el visiten i asseguren estar encantats amb l’experiència. «Venim a passar el dia, a veure els estands, algunes de les conferències i exposicions; a banda ens agrada molt el lloc on està ubicat».

Els estands acollien des d’entitats del territori com el Parc Natural del Delta de l’Ebre o el Parc Natural dels Ports, fins a les dels països més llunyans i exòtics com Colòmbia o Xile, entre molts altres. Luis Fernando Poveda, funcionari de Cortolima de Colombia, assegura que per a ells el delta Birding Festival és «un dels més importants a Europa i Espanya, un espai per promocionar les aus de Colòmbia i poder arribar a molta gent interessada».

En general, tots els professionals del sector de l’ornitologia que participaven aquest cap de setmana en el festival es mostraven satisfets amb l’èxit de participació i, especialment, en el gran interès de la gent que ha visitat el festival, per conèixer més sobre l’ornitologia de llocs molt diferents.

Comentarios
Multimedia Diari