La festa del cine i el turisme a l’Ebre

Festival. El Terres Travel torna a Tortosa en la seva tercera edició amb un centenar de produccions de 24 països

25 abril 2019 05:54 | Actualizado a 26 abril 2019 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de produccions audiovisuals de fins a 24 països diferents es projectaran durant la tercera edició del festival Terres Travel Festival – Films & Creativity, a Tortosa. Un festival especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges que enguany arriba a la seva tercera edició com un projecte consolidat. Enguany el festival se celebrarà del 26 d’abril al 5 de maig i busca acostar els audiovisuals a la ciutadania.

D’aquesta manera, les projeccions de les pel·lícules seleccionades s’han programat en diferents espais de la capital del Baix Ebre, com la Cambra de Comerç de Tortosa, el Museu de Tortosa, Lo Forn de la Canonja i la Cripta de la Reparació. A banda, el festival també organitza activitats paral·leles a altres punts de les Terres de l’Ebre com el bar cultural Deltaic (Deltebre) i Món Natura (Amposta). 

El festival ha rebut prop de 270 inscripcions d’arreu de l’Estat i del continent europeu, però també de països com Sud-àfrica, Xile, Taiwan i Iran. D’aquesta manera, la secció oficial del festival mostrarà un centenar de produccions audiovisuals de fins a 24 països diferents. D’altra banda, el programa del festival també contempla la celebració del congrés professional terresLAB –organitzat amb el Clúster Audiovisual de Catalunya el 2 de maig– i un press tip amb periodistes, fotògrafs i influencers de l’àmbit dels viatges, organitzat amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre. 

Una de les fites principals d’aquest festival és la de fomentar el turisme sostenible. Terres Travel festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en potenciar el turisme sostenible, mitjançant el suport de les indústries cultural locals i reforçant-ne la seva imatge i atractiu de marca. Es tracta d’un projecte innovador que aspira a liderar el debat professional sobre l’audiovisual turístic i que, en paral·lel, busca contribuir de manera decisiva al reequilibri territorial urbà-rural. 

La sessió inaugural del festival serà amb el documental ‘L’aigua. Esclat de vida’, i es projectarà demà, divendres 26 d’abril, a les 20.00h a la Cambra de Comerç. Es tracta d’una projecció de Canal Terres de l’Ebre que explica com els darrers 100 anys, les aigües dels canals de la Comunitat de regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre han transformat el marge esquerre del riu per modernitzar el sector agrari, el desenvolupament social i econòmic d’aquesta regió del sud de Catalunya. 

Durant el cap de setmana del 26 al 28 d’abril es duran a terme les projeccions de diferents films turístics. Cada dia, a les 16.00 h es podran veure els documentals a la Casa Brunet, seu d ela Cambra de Comerç de Tortosa; i a les 19.00h el festival passarà les projeccions al forn de la Canonja Espai gastronòmic. 

El congrés professional terresLAB se celebrarà, en el marc del festival, el dijous 2 de maig. El congrés està dedicat als professionals del sector turístic i del sector audiovisual. Durant el congrés s’abordaran temes com l’ús de la realitat virtual en el sector turístic o el turisme cinematogràfic com a generador de desenvolupament local. Per participar-hi es necessita inscripció prèvia. 

L’acte s’allargarà des de les 9.30h fins a les 18 h i serà inaugurat amb la conferencia sobre el videojoc ‘Belly Run’, a càrrec de Josep Piñol (EAAPP Entertainment). Aquet videojoc és una eina de descoberta del territori i que combina indústria audiovisuals amb promoció turística. 

Una de les fites principals del festival és fomentar la sostenibilitat

En aquesta mateixa línia, el divendres dia 3 de maig a les 12.00 h se celebrarà una multipartida i concurs en directe del videojoc ‘Belly Run’ a la plaça Barcelona, davant el Mercat Municipal de Tortosa. Una activitat oberta on participaran els alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius de Tortosa . 

Per tancar el festival el divendres 3 de maig tindrà lloc la cerimònia de lliurament de guardons a la sala Gran del Teatre-Auditori Felip Pedrell, on es podran conèixer les projeccions guardonades durant aquesta tercera edició, que donarà el tret de sortida demà. 

Comentarios
Multimedia Diari