‘La fiesta de la vida’, el quadre monumental d’Ursula Jüngst

L’artista establerta a Alcanar plasmarà l’obra a la vidriera d’una església d’Alemanya

03 julio 2018 11:05 | Actualizado a 03 julio 2018 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ursula Jüngst, artista alemanya establerta a Alcanar, presenta la seva última obra, La fiesta de la vida, un quadre monumental de més de quatre metres d’altura i sis d’amplada. En la història de l’art hi ha poques obres d’aquestes dimensions. 

Un quadre que evoca la celebració de la vida a través de colors molt vius, amb diferents tonalitats de groc i de blau com a principals protagonistes. Segons Jüngst, «el color és com un idioma més, que de vegades diu més que les pròpies paraules». L’obra està pintada amb oli sobre tela.

L’artista porta més de sis mesos treballant en aquest projecte al seu taller situat prop de la Selleta. Una obra que, quan estigui acabada, lluirà en una vidriera a l’església Allerheiligen (Tots els Sants) de Nuremberg, a Alemanya. 

L’artista es troba establerta a Alcanar des de fa molts anys. Allí assegura que ha trobat la seva major inspiració, a través dels seus paisatges, els seus colors i la seva gent.

La marca de les obres de Jüngst són les pinzellades, similars en longitud i amplada, tot i que cadascuna pren una direcció diferent. Pinzellades que es troben i interaccionen en el quadre, obrint un ampli cosmos de colors i ballant l’alegria de la vida. 

Amb el pinzell ample, Jüngst aconsegueix que el color i la forma estiguin disponibles de forma autònoma, com cossos vius de colors, independents del lloc i el temps. Dintre de la mateixa pinzellada es troben diferents matisos de colors. De vegades una mica de vermell o una fina pinzellada de verd. Colors que apareixen i juguen en l’escena, creant un cosmos d’alegria, el naixement de la vida. 

Com va arribar a Alcanar
Ursula Jüngst va estudiar art a Alemanya i es va traslladar a Barcelona l’any 1992 quan li van concedir una beca per estudiar amb el reconegut artista Daniel Argimon. Ell va ser qui li va descobrir el poble d’Alcanar, on Jüngst va trobar la finca on treballa actualment. «Vull la tranquil·litat d’aquí, la mirada a les muntanyes i la proximitat al mar, la llum clara i la naturalesa. Viure aquí obre les meves portes de creativitat. Per a mi la finca és un lloc magnífic d’inspiració», assegura l’artista.

La fiesta de la vida representa les seves sensacions, emocions i experiències, viscudes a Alcanar. D’aquesta manera, quan exposi la seva obra a Alemanya, portarà amb ella una part d’Alcanar i les Terres de l’Ebre. 

L’artista alemanya, reconeguda per la crítica internacional, ocupa un lloc especial dintre de l’art contemporani a través del seu impactant llenguatge visual.

Comentarios
Multimedia Diari