La fira Mescla de Deltebre ofereix una vintena d’estands amb productes gastronòmics del territori

El municipi celebra un cap de setmana replet d’activitats molt diverses en el marc de la DeltaFira

19 mayo 2018 11:05 | Actualizado a 22 mayo 2018 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre donava aquest divendres el tret d’inici a un cap de setmana d’activitat frenètica per celebrar els seus 41 anys com a poble independent. Fins demà diumenge tindran lloc diferents activitats pensades per a tota la ciutadania. Tot i això, des de fa ja uns anys, durant aquesta festa destaca Mescla, la mostra de gastronomia de les Terres de l’Ebre, que aquest any té el plaer de rebre la visita de quatre estrelles Michelin. De fet, en la inauguració, els visitants ja van poder gaudir de la demostració de cuina de Fran López del restaurant Villa Retiro; seguida de la de Vicent Guimerà, xef de l’Antic Molí.

Enguany són una vintena les parades gastronòmiques del territori les que componen Mescla. Des d’un estand amb els productes d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, passant pels exquisits dolços tradicionals elaborats per l’Associació de Dones de Deltebre o les degustacions de granja Luisiana, fins als productes de la mar amb l’estand del Musclarium, entre molts altres. Els tiquets per a les degustacions es poden adquirir just abans d’entrar a la carpa de Mescla. Els tasts gastronòmics tenen el preu d’un euro i mig, i les begudes d’un euro.
Aquest dissabte, a les set de la tarda, serà el torn de la tercera estrella Michelin de la fira, Jeroni castell, del restaurant Les Moles. Castell serà aquest any l’encarregat d’elaborar el sopar de la Nit de Mescla, activitat que es va estrenar l’any passat amb el menú elaborat per Fran López, i amb molt d’èxit.

La quarta i última estrella Michelin que visitarà Mescla serà Diego Campos, del restaurant Rincón de Diego, de Cambrils, i ho farà demà diumenge a dos quarts de vuit de la tarda. 

Cal destacar també que avui, dissabte, a tres quarts de dos, hi haurà la mostra de cuina a càrrec d’Arnau Bel, concursant de Mesterchef Junior que enguany repeteix i torna a Mescla per oferir una de les seves receptes. A la tarda, els visitants podran gaudir de demostracions locals, com és el cas de la mostra de cuina i  tast a càrrec de Margaret Morelló de Sushi MC; i tot seguit la demostració de rebosteria a càrrec de Gerard Fresquet de Pastisseria Fresquet.

La mostra Mescla s’emmarca dins de la DeltaFira, la fira multisectorial de Deltebre que va obrir ahir també les seves portes. Totes dues estan instal·lades a la plaça 20 de maig.La inauguració oficial va estar a càrrec de Ricard Font i Hereu, secretari de Territori i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que va acompanyar a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i als diferents membres del consistori en la seva visita als estands de DeltaFira i Mescla.

Comentarios
Multimedia Diari