La nova unitat d’hemodiàlisi de Jesús, en marxa al setembre

L’espai, a l’Hospital de la Santa Creu, té capacitat per a 40 pacients i més comoditats

18 enero 2018 10:19 | Actualizado a 22 enero 2018 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova Unitat d’Assistència Nefrològica de Tortosa de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús es posarà en marxa al setembre. Les obres del nou espai, de 1.400 m2, avancen a bon ritme.

 El nou edifici és de planta baixa i accessible, de forma que els pacients no caldrà que pugin fins a la quarta planta de l’hospital com actualment. L’espai estarà dividit en l’àrea d’administració, consultes externes i àrea de tractament d’hemodiàlisi. A consultes s’ubicaran tres consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. 

L’àrea d’hemodiàlisi tindrà dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d’espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d’aigües i zona de concentrats per a la fabricació del líquid d’hemodiàlisi. Per a la realització del tractament es disposarà concretament d’una sala amb capacitat per a 40 pacients alhora. 

Així mateix, també hi haurà una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius. 
La millora en la comoditat per als pacients serà molt evident: disposaran de llits elèctrics i no pas seients com ara, així com llums i un televisor individual amb auriculars per a cadascun i unes finestres amb vistes al paisatge exterior.

Cal recordar que els pacients que utilitzen la unitat, 150 actualment, provenen de totes les Terres de l’Ebre i hi acudeixen tres cops a la setmana durant quatre hores per sessió. Alleugerir-los i fer-los més còmoda l’estada ha estat un punt determinant en la voluntat de millorar aquest servei.

Tot i que de moment s’atenen 150 pacients diaris per torns (es poden incrementar en períodes de vacances), i no hi ha més demanda, cal dir que la nova unitat d’assistència nefrològica pot arribar a atendre fins als 400 pacients.

La societat municipal GESAT va adjudicar a l’empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació de la nova Unitat d’Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que suposarà un important canvi en els espais dedicats a l’atenció i tractament dels pacients renals de totes les Terres de l’Ebre. D’aquesta forma, aquesta actuació ha estat finançada íntegrament per l’administració municipal.

El nou centre d’hemodiàlisi s’està construint al costat de l’accelerador lineal que es va construir fa 10 anys per prestar el servei de radioteràpia als malalts del territori –servei que gestiona l’Hospital Sant Joan de Reus. 

El nou equipament preveu entrar en servei el proper mes de setembre, després que les obres concloguen cap a finals de juny, i  la seua construcció fa possible una futura ampliació, si s’escau.

Com va explicar ahir l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el servei d’hemodiàlisi es presta a l’Hospital de Jesús des de 1980 i la necessitat d’unes millores tecnològiques i d’accessibilitat s’havien fet evidents en els darrers anys. Precisament l’alcalde va destacar el nivell tecnològic de la nova unitat. «Tirem endavant el projecte amb la vocació de prestar uns serveis sanitaris de qualitat a Tortosa i al conjunt de l’Ebre», afirmà.

Comentarios
Multimedia Diari