La pista de gel de Tortosa inaugura les festes de Nadal

La il·luminació nadalenca, que compta amb més bombetes i nous elements sostenibles, també es va posar en marxa aquest dijous

06 diciembre 2019 10:30 | Actualizado a 06 diciembre 2019 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’esperit nadalenc ja es viu als carrers de Tortosa. Les jaquetes gruixudes i els guants, la gent corrent amuny i avall, la il·lusió reflectida als ulls dels infants... l’activitat prèvia a les vacances de nadal fa uns quants dies que ha començat, però ara s’hi han afegit dos dels principals actius lúdics d’aquestes dates: la pista de gel i les llums de Nadal.

Tot i que les condicions meteorològiques no acompanyaven, la capital del Baix Ebre va inaugurar aquest dijous al vespre la pista de gel de la plaça de l’Ajuntament. Les primeres persones a trepitjar-la però van ser del Club Patí Dertusa, els quals van oferir una exhibició de patinatge, seguits d’una cantada de nadales a càrrec del cor de l’escola ARTS.

Una cita que va servir també com a excusa per engegar l’enllumenat de nadal, que aquest any comptarà amb un centenar més de llums per augmentar la presencia a molts dels barris de Tortosa. A més, com afirmava fa uns dies el regidor de Promoció Econòmica, Sisco Pepió, aquest any també es comptarà amb nous elements decoratius més sostenibles i que compleixen amb els criteris de sostenibilitat energètica.

La pista de gel, que serà el sisè cop que s’instal·la a la ciutat, és un dels actius més destacats de la promoció comercial de la campanya de Nadal i Reis. «Més enllà de la ciutadania que l’utilitzarà, l’equipament suposa un reclam que pot atraure visitants de les poblacions de la rodalia», afegia Papió. La pista estarà oberta al fins al 7 de gener per un preu de 6 euros, tot i que es poden aconseguir descomptes als comerços adherits a la Federació de Comerç de Tortosa.

Amb l’objectiu de fomentar l’esport entre els més menuts, durant les dates lectives la pista obrirà tots els matins de forma gratuïta per a més de 2.300 alumnes de 17 centres del Baix Ebre. És per això que durant uns dies, a més de les festivitats de Nadal, Cap d’Any i Reis, els horaris generals seràn de les 17 a les 20.30 hores, recuperant posteriorment l’horari partit de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores.

La Fira de Nadal

Un altre dels reclams d’aquestes dates, i que s’estrena avui, és la Fira de Nadal, que omplirà el centre històric de la ciutat amb més de 50 parades d’artesania i regals, a més de tallers per a tots els públics.

D’altra banda, tot i que les parades estaran fins diumenge, l’activitat s’allargarà uns dies més, ja que diumenge 14 hi ha programada una activitat al conservatori de música on els petits podran participaran en una activitat i donar una joguina a la Creu Roja.

Comentarios
Multimedia Diari