La protectora Arca reclama per escrit suspendre l’adjudicació de la gossera

L’advocat de l’entitat demana aturar el procediment fins que finalitze el procés penal que té obert El Corralet 

22 noviembre 2017 12:06 | Actualizado a 24 noviembre 2017 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La protectora Arca de Tortosa ha presentat un escrit adreçat a l’alcalde, Ferran Bel, per demanar la suspensió del procediment de contractació de la gossera que hi ha obert, abans que la mesa de contractació dicte l’ordre d’adjudicació. I és que l’empresa que va guanyar el concurs públic fa uns mesos, El Corralet de Vinaròs, està sent investigada per presumpte maltractament animal.

L’advocat d’Arca, Vicent Sagrera —president també de la nova comissió de protecció dels drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Tortosa— explica que fins que la mesa de contractació no dicte una resolució no es pot presentar un recurs oficial, de forma que s’ha optat per enviar aquest escrit.

Per una altra banda, fonts municipals expliquen que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant l’escrit en qüestió i que faran un informe corresponent durant les propers setmanes, abans que es procedeixe a l’adjudicació. 

L’advocat argumenta que, si s’acorda la contractació a El Corralet però uns mesos després se’ls condemna per les denúncies que tenen obertes, l’empresa quedarà inhabilitada i no podrà exercir. De forma que «el més raonable i coherent és suspendre el procediment de contractació fins que acabe el procediment penal», en paraules del lletrat.

Així les coses, l’advocat i la protectora van decidir elaborar un escrit per posar en coneixement l’alcalde d’aquesta situació. 

«Hi ha nombroses denúncies al País Valencià contra El Corralet. Sembla que la gestió i la cura dels animals no és la més adequada», apunta Sagrera. De moment, però, s’ha de dictar l’ordre d’adjudicació encara i El Corralet ha d’enviar tota la documentació necessària. 

Si es resol a favor de l’empresa valenciana, Arca presentaria un recurs, segons ha afirmat el lletrat. Arca fa 17 anys que funciona com a protectora i ho fa en part amb un gruix de voluntariat que ajuda en les tasques de cura dels animals, donant-los l’afecte que necessiten. 
Bona part de la ciutadania s’ha sensibilitzat i solidaritzat amb el conflicte en conèixer, a més, la possibilitat que si la gestió de la protectora passa a ser d’una empresa de fora de Catalunya es puguen sacrificar els animals, ja que a Catalunya existeix la llei que prohibeix el sacrifici, però no a la Comunitat Valenciana.

El context

El conflicte es remunta al mes de setembre, quan l’Ajuntament de Tortosa atorgà el concurs públic per a la gestió de la protectora a El Corralet de Vinaròs. Arca ha gestionat en els darrers anys la protectora de Tortosa, promovent l’esterilització i les adopcions i lluitant contra el greu abandonament d’animals de companyia que pateixen les Terres de l’Ebre, però en el concurs públic El Corralet de Vinaròs hauria fet una oferta econòmica que rebaixava en 18.000 euros la proposada de l’entitat tortosina. En aquest context Arca va posar en marxa una recollida de signatures a través de Change.org per evitar que la gestió de la protectora caigués en aquestes mans i va celebrar concentracions i reunions.

 

Comentarios
Multimedia Diari