La rebel·lió dels pares i mares de Pinell de Brai contra Ensenyament

Només una dotzena dels 55 alumnes va anar ahir a l'escola, en el tercer dia de boicot a dues professores del centre, ara de baixa

19 mayo 2017 18:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Només una dotzena dels 55 alumnes del Cèsar Martinell del Pinell de Brai, a la Terra Alta, van anar a escola ahir. Dos menys que el dia anterior. El col·lectiu de mares i pares mobilitzats contra els mètodes pedagògics de dues de les professores, que són germanes, van insistir ahir en la seva contundent protesta a l’espera d’una resolució «satisfactòria» per part del Departament d’Ensenyament.

Ara com ara, cap de les dues professores exerceix. Una ha agafat la baixa mèdica després de patir, el passat 1 de setembre, un atac d’ansietat derivat del conflicte i la seva germana se li ha obert un expedient disciplinari per part de la Inspecció del servei i també ha agafat la baixa.

Les places s’han cobert amb professors substituts i les mares ara reclamen que es mantinguin en els seus llocs de treball durant tot el curs escolar.

En cap cas accepten que les professores origen del conflicte es tornin a fer càrrec de l’alumnat, encara que no s’oposarien a la seva continuïtat en el centre. Ensenyament, de fet, ha descartat la possibilitat d’apartar-les de la docència.

El malestar ve de lluny i el genera, sobretot, una de les dues professores. Havia estat directora de l’escola, professora de primària i ara exercia de docent de P3 i P4, cursos d’escolarització no obligatòria.

Els pares asseguren que havien advertit nombrosos cops al centre, sempre de forma verbal, el presumpte ensenyament deficient de la mestra, la seva manca de motivació, manca d’interès i desídia.

‘Proposta de millores’

Una presumpta mala praxi que mai s’havia traduït en una queixa per escrit. Fins a final del passat curs, quan els van comunicar que la mateixa mestra assumiria també l’ensenyament de P5. Van saltar les alarmes.

El col·lectiu de pares mobilitzats va enviar a la directora del centre escolar una «proposta de millores», explica la portaveu Vanessa Serres, per redreçar la situació, «un malestar que s’arrossega fa molts anys».

La direcció del centre va demanar a l’inici d’aquest curs un canvi dels mètodes pedagògics de les dues professores. Fou l’origen d’una forta discussió, que es va tancar amb l’atac d’ansietat d’una d’elles i l’obertura de l’expedient disciplinari per l’altra.

El col·lectiu de mares i pares avaluen la situació dia a dia, i ahir a la nit van organitzar una nova reunió interna per decidir si mantenen avui el pols amb el Departament d’Ensenyament.

Comentarios
Multimedia Diari