La vaca Margarita se salva finalment del sacrifici

Un equip de veterinaris li han fet analítiques i quan es tinguen els resultats podrà unir-se a la resta d'animals

27 julio 2017 11:16 | Actualizado a 07 agosto 2017 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vaca Margarita ha sigut sanejada aquesta setmana per un equip de veterinaris. Un cop els resultats estiguen disponibles, l'animal, que està en quarantena des de fa mesos, podrà finalment ser lliure i unir-se a la resta d'animals del santuari d'El Hogar ProVegan, a Marçà, on hi viu des del maig.

El cas de la Vaca Margarita ha sigut llarg, mediàtic i costós, però sembla que per fi se l'ha salvat del sacrifici a què era condenada la primavera passada. Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa des de fa quatre anys, quan un ramader la va regalar a un amic que tenia una finca on pogués viure tranquil·la. El propietari, però, no la va registrar en considerar-la un animal de companyia i no un animal de bestiar o d’explotació. El propietari va rebre una sanció i se li va comunicar que se sacrificaria la vaca. Davant d’aquesta situació, el propietari va cedir l’animal a El Hogar ProVegan, que està lluitant per salvar-li la vida des de llavors, amb diverses accions de protesta. Des del maig la vaca es troba al santuari d’animals que tenen El Hogar ProVegan a Marçà, al Priorat. Allà està en quarantena i és cuidada amb molt d’afecte pels animalistes.

El cas de Margarita va fer canviar al juny un nou protocol del Departament d’Agricultura sobre l’actuació en cas de bovins sense identificar. El nou protocol estableix que el propietari ha de poder acreditar la identitat i traçabilitat de l’animal que no estiga registrat però, si això no és possible, es podria suspendre el sacrifici sempre que el propietari es comprometa a mantenir l’animal viu fora de l’àmbit de la producció ramadera i de la cadena alimentària.

Aquesta setmana dos veterinaris i un controlador van sanejar l'animal, tot fent-li diverses analítiques per determinar si està lliure d'algunes malalties de què podria estar afectada. Així ho ha explicat El Hogar ProVegan a través d'un comunicat a les xarxes socials: "Els veterinaris ens han felicitat per les bones condicions de quarantena i per la cura i higiene de la dolça vaca", han expressat. "Quan els resultats estiguen disponibles, Margarita podrà ser per fi lliure i la justícia i l'empatia hauran guanyat la batalla!".

Els animalistes també han donat les gràcies a tota la gent que ha donat suport a la seua causa per protegir l'animal. "Gràcies també a la Generalitat de Catalunya per comprendre que Margarita és innocent i que no podien matar-la per un error humà. A partir d'ara, amb el nou procotol instaurat, hi ha esperança per a més casos similars, i això és molt important". 

Comentarios
Multimedia Diari