L'alcaldessa de Benifallet: 'No podem sortir de casa al vespre per la mosca negra'

Els veïns de les poblacions afectades reclamen una millor estratègia contra la plaga

03 julio 2019 11:25 | Actualizado a 05 julio 2019 13:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dimecres al matí els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals (COPATE) estan portant a terme el quart tractament contra la mosca negra d’aquest 2019. El COPATE aboca amb helicòpter el producte biològic BTI (Bacillus Thuringiensis) en els punts de tractament habituals del riu, que van des de Riba-roja fins a la desembocadura.

Malgrat això, per als veïns de molts pobles riberencs, la situació és insostenible. "No podem sortir de casa al vespre per la mosca negra", explica l'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret. "Estem cansats. S'ha de fet un control més exhaustiu". Dóna la casualitat que l'alcaldessa té una farmàcia, i explica que els darrers dies s'han incrementat molt ostensiblement les vendes de repel·lents d'insectes. "La mosca negra és un greu problema, i el veig difícil de solucionar".

Cal deixar clar que la mosca negra és present a primera hora del matí, fins les 9 hores, i al vespre, a partir de les 19.30 hores. Durant les hores de més calor no n'hi ha, de forma que no obligatòriament el turisme de la zona s'ha de veure afectat.

Per aquest motiu, a més dels veïns que surten al vespre a prendre la fresca, un dels col·lectius més perjudicats per la plaga són els treballadors del camp, que no poden sortir a treballar a primeres hores del matí per la mosca negra, i ho han de fer tot just quan fa més calor. Un dels afectats és Josep Mestres, que ha fundat la Plataforma d'Afectats per la mosca negra, i que té un hort ecolòlic a la vora de la via verda a Benifallet. 

"Enguany hi ha moltíssima mosca negra, i al juliol és quan es dona la punta de població màxima. Enguany s'ha fet una mala gestió del problema des del principi perquè no es va donar el vist-i-plau per fer els tractaments fins al maig, de forma que arrosseguem poblacions tan altes que els tractaments gairebé no es noten", explica.

Mestres confia que el fet que el mateix president de la Generalitat Quim Torra i el conseller d'Interior Miquel Buch coneguessen les picades de la mosca negra durant els dies de l'incendi de la Ribera d'Ebre puga haver més repercussió del problema "i definir una estratègia a més llarg termini".

Comentarios
Multimedia Diari