L’antic traçat del Carrilet es converteix en via verda

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat les obres, amb una inversió de més de 426.000 euros per adequar un primer tram de 6,9 quilòmetres

05 octubre 2020 14:14 | Actualizado a 05 octubre 2020 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat les obres per convertir un primer tram de 6,9 quilòmetres de l’antiga verda del Carrilet entre Tortosa i Deltebre en via verda. El projecte té un pressupost de 426.863 euros i l’executa l’empresa Tecnologia de Firmes, SA. En una primera fase, es netejarà i desbrossarà tot el tram, que transcorre paral·lel al camí de servei del canal de l’Esquerra, entre la bòbila d’Anguera, a Tortosa, i el pont de l’AP-7, a l’Aldea. La nova via verda, que serà camí natural i via cicloturística, tindrà una amplada de tres metres, la mateixa que la via verda de la Val de Zafán, més al nord i amb la qual enllaçarà. Les obres han de finalitzar el pròxim mes de novembre.
Un cop s’hagi netejat la via es renovarà el paviment amb un compost de terra i pedres al qual s’aplicarà una mescla de bituminós en calent. Al primer tram de l’itinerari es mantindrà l’arbrat existent, mentre que entre Font de Quinto i la part final, al pont de la Pedrera, es plantarà una filera de xops. En total s’hi plantaran 262 arbres. 
La licitació de l’obra es va haver de suspendre amb la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19 i es va reactivar al passat maig. L’actuació compta amb una subvenció de 176.390 euros del fons Feder; un altre ajut de 209.196 euros del departament d’Empresa i una aportació de 41.276 euros per part del Consell Comarcal.
L’ens va signar el 2017 amb ADIF un contracte d’arrendament per vint anys dels terrenys de l’antic traçat del Carrilet de la Cava, que va deixar de funcionar fa més de 50 anys. 
 La Via Verda del Carrilet quedarà connectada amb altres rutes cicloturístiques com la Via Verda de la Val de Zafán i el Camí Natural de l’Ebre. «Cal connectar la xarxa d’itineraris amb bicicleta que ofereix el territori, ja que per atreure mercats internacionals són necessaris recorreguts llargs», afirma el president del Consell, Xavier Faura. 

Comentarios
Multimedia Diari