L’auberge, el producte estrella de Benissanet

Aquest cap de setmana se celebra la 12a fira dedicada a aquest fruit, amb un ampli programa d’actes que inclou un concurs de cuina per a nens

06 julio 2018 10:15 | Actualizado a 06 julio 2018 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira de l’Auberge passa a tenir dos dies de festa. D’aquesta manera també es modifica i s’amplia el ventall d’activitats per millorar l’esdeveniment, que busca la promoció del territori i d’un dels seus productes kilómetre zero, l’auberge.

Entre els actes es pot trobar la tradicional fira de préssecs, un sopar popular, seguit d’una nit d’humor i teatre amb l’obra ‘Rhut i Mercè separades… i què?’ de Mayte Carreras i Cristina Solà, i el concurs de cuina infantil BeniXef Junior.

L’auberge és un dels productes estrella de Benissanet, ja que tant de forma directa com indirecta, molts ciutadans del municipi treballen en la pagesia i els arbres fruiters. Per això cada any celebren la Fira de l’Auberge per reivindicar la feina feta durant tota la temporada. 

BeniXef, el concurs de cuina

Un dels actes destacats de la Fira és el concurs de cuina BeniXef Junior, que enguany com a novetat ha obert les participacions als nens de tota Catalunya. Segons Xavier Arbó, alcalde del municipi, aquesta decisió ha sorgit arrel «que hi havia molts xiquets i xiquetes que venien a passar l’estiu aquí i com no estaven empadronats a la Ribera d’Ebre no podien participar, el que acabava sent un despropòsit». 
Durant el concurs tots els candidats hauràn de demostrar les seves habilitats i coneixements culinaris, respectant la principal condició d’utilitzar l’auberge com a ingredient en l’elaboració dels plats.»Els nens i nenes tenen molta imaginació, l’any passat ja ens vam quedar sorpresos amb algunes propostes com l’arròs amb préssec o el que va ser el plat guanyador, el foie d’auberge», ha citat l’alcalde de Benissanet. El dia 8 de juliol a les 13.30h, en el marc d’activitats de la Fira, s’otorgaran els premis als tres milors cuiners infantils, que rebràn un xec al seu nom d’una quantia de 300, 200 i 150 euros, respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari