L’empresa pública Amposta Serveis Municipals gestionarà les platges

Es vol posar ordre en l’aparcament, les activitats i les pernoctacions i evitar la imatge de descontrol que hi va haver per Setmana Santa

27 abril 2021 09:50 | Actualizado a 27 abril 2021 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha encarregat a l’empresa pública Amposta Serveis Municipals (Amsermu) la gestió de les platges del delta de l’Ebre dins del terme ampostí. Així, s’encarregarà del compliment de les ordenances municipals en temes de pesca, de pernoctació, d’aparcament, així com de la delimitació de zones d’estacionament que s’està treballant amb el Parc Natural del Delta, segons detalla l’alcalde, Adam Tomàs, qui remarca que d’aquesta manera es pretenen evitar les imatges de cert descontrol i massificació de la passada Setmana Santa.

Amposta Serveis Municipals es va crear fa dos anys i de forma progressiva se li estan encarregant treballs i funcions, com ara la neteja d’espais municipals.

El ple ordinari i telemàtic celebrat ahir al vespre també va donar llum verda a un conveni amb la Sareb (l’anomenat banc dolent) per a la incorporació de 7 pisos de lloguer accessible al parc d’habitatge municipal. L’Ajuntament i la Sareb destinaran 3.500 euros cadascun per posar al dia els habitatges. D’aquesta manera, segons Tomàs, l’Ajuntament continua incrementant el parc de vivenda pública a través de diferents vies, com l’acord amb entitats bancàries, la promoció pròpia o amb l’Agència Catalana d’Habitatge.

En l’àmbit econòmic, el ple va fer l’aprovació inicial d’una modificació de pressupost de 113.000 euros, dels quals 40.000 es destinaran a acabar una obra d’Inocenci Soriano Montagut. Segons detallà l’alcalde, hi havia un compromís amb la família des de fa 40 anys, de transformar un motlle de guix en bronze.

Comptes

Per altra banda, també es va donar compte del compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària. «Tot i que les regles fiscals estan suspeses pel covid, hem volgut igualment plasmar el tancament 2020», afirma Adam Tomàs. L’any passat l’Ajuntament de la capital del Montsià va registrar una baixada de recaptació molt important arran de la pandèmia. «La major part de les inversions es van fer amb préstec i això va requerir del finançament de 2 milions en global, per al museu, l’Hospital Comarcal i l’Ajuntament». «Amb tot, surt un estalvi net positiu d’1,3 milions», remarcà l’alcalde, qui recordà que l’endeutament consolidat es troba ara en el 42,81 per cent, davant del 64 per cent que hi havia quan Esquerra va arribar al govern. Pel que fa a l’Hospital Comarcal, s’ha passat del 76 per cent al 22.

Així, Tomàs obre la possibilitat de tirar endavant un nou préstec, per acabar l’actual legislatura. La quantitat serà d’un màxim de 6 milions d’euros, per poder executar més de 7,5 milions en inversions, segons les previsions de l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari