Les Terres de l'Ebre necessiten 200 voluntaris més per al Gran Recapte d'Aliments

El Banc d'Aliments demana un últim esforç per aconseguir una xifra que puga facilitar la logística de l'esdeveniment

20 noviembre 2017 10:34 | Actualizado a 21 noviembre 2017 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El divendres 1 i dissabte 2 de desembre se celebrarà 9a edició del Gran Recapte d'Aliments. A les Terres de l'Ebre són necessaris 200 voluntaris més dels que ja hi ha inscrits per poder portar amb èxit tota la logística de l'esdeveniment. D'aquests 200, a Tortosa se'n necessiten 100. Es pot ser voluntari a qualsevol població de les Terres de l’Ebre. Per fer-ho només cal adreçar-se i inscriure's al web www.granrecapte.com.

Els voluntaris ajuden durant dos hores a les portes dels supermercats a convidar les persones a participar i recomanar els productes més necessaris. Poden col·laborar totes les persones majors de 16 anys, però els menors també podran fer-ho si els acompanyen els seus pares o van amb el seu institut (alguns centres educatius de Tortosa col·laboren en el recapte).

Els aliments preferents a recollir són: llet, oli, conserves de carn i peix i llegum cuit (cuit perquè famílies amb alta pobresa energètica no poden cuinar llegum sec). Es prefereix més quantitat de productes que no pas productes de qualitat exquisida.

La previsió és disposar finalment de 1.300 persones a les Terres de l'Ebre, repartides en 85 punts de recollida. L'any passat a Catalunya durant el Gran Recapte es van recollir 4,3 milions de quilos, 80.000 dels quals a l'Ebre i 30.400 a Tortosa. A Tortosa, així doncs, caldrien finalment 700 voluntaris, repartits 580 en els supermercats, 100 al magatzem i 20 per al transport.

Dels 22 punts de recollida que hi ha Tortosa finalment també s'hi ha afegit Bon Preu Esclat, que haurà obert només dos dies abans a la ciutat.

En el conjunt de les Terres de l'Ebre, el Banc dels Aliments reparteix  a l'any uns 500.000 quilos d'aliments a unes 2.000 famílies a través de Càritas i Creu Roja. Un adult, per portar una dieta equilibrada durant un any, necessita 400 kg d’aliments. Això vol dir que amb tota l’ajuda del recapte només es pot assolir un 20 per cent.

El representant del Banc d'Aliments de les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray, ha recordat que "la sortida de la crisi no es reflecteix en els que més ho necessiten" i que "ara que s'acosten dates de Nadal on tothom fa sopars de família, amics o d'empresa, no hem d'oblidar que hi ha persones que necessiten ajuda per menjar qualsevol dia".

 

 

Comentarios
Multimedia Diari