Les Terres de l’Ebre registren una ocupació turística del 95% a l’agost

El territori es consolida com un destí ideal per a la pràctica d’activitats nàutiques i els municipis hi fan una aposta creixent

27 agosto 2019 11:27 | Actualizado a 27 agosto 2019 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A quatre dies que finalitze l’agost, l’ocupació turística en aquest mes a les Terres de l’Ebre s’ha situat al voltant del 95%, segons les dades consultades pel Diari d’hotels del Delta de l’Ebre, Tortosa i l’Ametlla de Mar. 

L’agost és sense dubte el mes amb més reserves a les Terres de l’Ebre. Al juliol l’ocupació és menor, situant-se enguany al voltant del 70%. Els visitants provenen de la resta de Catalunya i l’Estat espanyol i d’entre els estrangers predominen els francesos i anglesos.

Siscó Pepió, regidor de Turisme de Tortosa, explica que l’agost és el mes més potent també a la capital ebrenca, tot i que el juliol en el cas de Tortosa «també és un moment important, ja que tenim la Festa del Renaixement. A més enguany també hem tingut els World Sport Games i això també ha anat a favor, tenint els hotels de la ciutat plens en un moment de l’any que l’ocupació normalment no és tanta».

Dos municipis ebrencs molt turístics vinculats a la platja i a les activitats nàutiques són l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita. El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de la Cala, Damià Llaó, explica que des de fa anys es busca desestacionalitzar el turisme al municipi

«El que intentem és organitzar activitats de promoció turística en caps de setmana fora de l’agost, com les diferents jornades gastronòmiques que celebrem al municipi, i això ajuda a atraure visitants», explica. 

Més activitats nàutiques

El gerent de l’Estació Nàutica Costa Daurada, que inclou els municipis ebrencs de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre (Riumar) Jordi Rom, explica al Diari que les Terres de l’Ebre s’estan consolidant com a destí per a la pràctica d’activitats nàutiques
«L’aposta dels municipis per incloure a la seva oferta d’oci les experiències vinculades a la mar està donant els seus fruits i marcant el camí», declara. 

Així, en els darrers anys s’ha registrat un augment en el volum de reserves d’aquestes activitats. «L’estiu passat es va registrar un augment global d’un 40% i enguany seguim millorant. Al setembre i octubre dependrà molt de la climatologia, però comparant-ho amb el 2018, estem un 22% per sobre», detalla.

El gerent explica que cada municipi té les seues particularitats, però en el cas de l’Ebre, enguany han funcionat molt bé els creuers pel riu, portant a terme fins a 600 sortides. «És un producte molt bo i encara s’ha de potenciar més», valora Rom. 

«Els visitants cada cop busquen gaudir més de la mar, del viatge com a experiència. Però una de les assignatures pendents és fer que l’activitat nàutica no siga el complement del viatge sinó el motiu».

A la Ràpita

Segons informa l’Ajuntament de la Ràpita, el mes d’agost porta en aquest municipi una ocupació del 90% als llits disponibles en hotels i habitatges d’ús turístic. És el mes àlgid d’un turisme que a poc a poc es desestacionalitza, amb estades més escampades al llarg de l’any però també més curtes com a tendència general.
A la Ràpita hi ha uns 2.000 llits en hotels i habitatges d’ús turístic, pràcticament distribuïts al 50%. No és tot el volum de visitants que absorbeix el municipi perquè caldria sumar-hi encara les estades en segones residències, que fan que l’ocupació estiuenca sigui molt més gran, especialment els caps de setmana. Però en tot cas les places d’hotel i habitatges turístics s’apropen a la plena ocupació amb un 90%, fent de l’agost encara el mes amb més afluència de l’any, per damunt del juliol, quan l’ocupació s’ha situat entorn al 75%, segons el sondeig entre els empresaris del sector recollit per Turisme la Ràpita i per l’Estació Nàutica.

A la vegada, s’ha detectat que la gent divideix les seues vacances, de manera que es fan més estades durant l’any però més curtes. «Detectem que els sis mesos que concentraven tradicionalment el 80% de visitants estan passant a ser vuit mesos, de manera que a poc a poc s’està aconseguint la desestacionalització», afirma Jordi López, tècnic de l’Estació Nàutica. La tendència general és que també les estades són més curtes, «en part perquè es reparteixen durant l’any, i especialment a la primavera i a la tardor són cada vegada més els que ens visiten, dos èpoques de l’any en què el Delta de l’Ebre resulta a més especialment interessant», afegeix.

De moment la Ràpita està comprovant que l’oferta relacionada amb les activitats nàutiques va creixent i té gran acceptació, una de les línies de treball que es vol potenciar des de Turisme i l’Estació Nàutica. 

A la Terra Alta

Atenció a part mereix la Terra Alta, destí que registra punts àlgids d’ocupació a la tardor i a la Setmana Santa. Anna Miralles, gerent de l’Hotel Miralles i Les Capçades d’Horta de Sant Joan, explica que aquest agost en el seu cas l’ocupació s’ha situat en un 50%, tot i que al restaurant han servit 300 dinars cada dia. «La Terra Alta som un destí per quan la gent no pot anar a la platja ni pot anar a la neu. Aquí setembre i octubre són molt bons, estem plens, així com Setmana Santa», detalla. Tant és així que en el cas del seu hotel, per Setmana Santa ja tenen gairebé tot l’establiment reservat.

Comentarios
Multimedia Diari