Les demandes dels subcontractats de les nuclears arriben al Congrés dels Diputats

Els sindicats xifren en 900 els participants en les concentracions que van tenir lloc aquest divendres dins els emplaçaments d´Ascó i Vandellòs, per cinquena setmana consecutiva

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les demandes dels treballadors subcontractats de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, que aquest divendres van dur a terme una nova concentració de protesta dins dels dos emplaçaments, ha arribat al Congrés dels Diputats. En la ponència nuclear de la cambra baixa, el responsable del sector nuclear de la Confederació Sindical de Comissions Obreres (CCOO), Luís Jodra, va denunciar que les actuals polítiques de les empreses que gestionen les plantes «han portat a que la majoria de les activitats que s’hi realitzen estiguen subcontractades, en el seu objectiu per reduir costos econòmics». Al parer dels sindicats, això fa que «les condicions de treball dels empleats de les empreses subcontractades sigui molt més precari i inestable», fet que a més «podria suposar una reducció en la seguretat de les centrals», segons va advertir Jodra.

En la ponència, el representant sindical també va posar de relleu que les plantilles dels treballadors propis de les nuclears espanyoles superen els 54 anys. «No hi ha hagut relleu generacional ni transmissió de coneixements als més joves, a pesar que les centrals continuaran necessitant de mà d’obra», apuntà.

En aquest sentit, va transmetre als diputats que a les plantes nuclears «s’està vivint una situació d’incertesa, ja que no se sap què pot passar a curt i mig termini, pel que es fa difícil que professionals qualificats vulguin desenvolupar la seva carrera professional en aquest sector».

Mentrestant, aquest divendres unes 900 persones, entre els les plantes d’Ascó i Vandellòs, van participar novament en les concentracions de protesta dels treballadors d’empreses subcontractades dins dels emplaçaments. Unes protestes que tenien lloc per cinquena setmana consecutiva i que està previst que continuïn en les properes setmanes. «S’està treballant per portar-les fora dels emplaçaments», detalla alDiari el secretari general de CCOO a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), Joaquín Bielsa.

Aquest dijous hi va haver una reunió dels representants sindicals amb la direcció d’ANAV, a la que no van poder assistir els delegats sindicals de les empreses subcontractades. Si que està previst que hi puguin assistir a una nova trobada prevista per al dia 27 de març, on hi serà novament la direcció d’ANAV i els caps de les federacions d’indústria dels sindicats CCOO, UGT i APLOC. L’objectiu és traslladar a l’empresa el malestar d’aquest col·lectiu, format per més d’un miler de treballadors d’una trentena d’empreses subcontractades. Un malestar que ve donat pels acomiadaments i la precarització de les condicions de treball que consideren que ha comportat la nova política econòmica del gestor de la nuclear, d’estalvi de costos. «En els últims dos anys hi ha hagut uns 12 acomiadaments directes, però n’hi ha hagut molts més de forma indirecta», denuncia Juan Luís Cantón, representant d’UGT a ANAV.

Comentarios
Multimedia Diari