Les obres de l'edifici de les delegacions a Tortosa es reprendran al juliol

El projecte redimensionat suposarà un estalvi d'uns dos milions d'euros respecte la proposta original

19 mayo 2017 22:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern té previst reprendre les obres de l'edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa aquest mes de juliol. El nou projecte constructiu es va aprovar aquest dilluns i l'inici d'obres està previst per d'aquí a poques setmanes. L'edifici, que s'ha redimensionat, tindrà planta baixa més dos i suposarà una inversió d'uns 6 MEUR, dos menys que el projecte original. Amb més de 3.400 metres quadrats, l'edifici englobarà els diferents serveis que la Generalitat té a Tortosa i que, actualment, estan en edificis de lloguer. Les obres tenen una durada prevista de setze mesos i s'hauran enllestit a finals del 2016. L'objectiu és que pugui estar operatiu durat el primer trimestre del 2017.

L'edifici es construirà, tal i com estava previst, sobre el pàrquing soterrat que es va obrir el passat mes de gener i que es va construir en una primera fase del projecte. Tot i que inicialment s'havia de fer un edifici amb aparcament d'una tirada i amb una inversió d'uns dotze milions d'euros, la conjuntura econòmica va obligar a replantejar una obra que, finalment, tindrà un cost de deu milions d'euros: sis per l'edifici i quatre pel pàrquing.

Tal com ha explicat la directora de serveis del Departament de la Presidència, Teresa Prohias, les obres es reprendran de forma imminent, durant el mes de juliol, amb l'objectiu que estiguin acabades a finals del 2016 i que es pugui fer el trasllat dels diferents serveis que albergarà durant el primer trimestre del 2017.

L'edifici tindrà uns 3.400 metres quadrats repartits en planta baixa i dos més i s'hi ubicaran els serveis que el Departament d'Agricultura té a Tortosa, l'oficina de Benestar i Família, l'Institut Català de les Dones, Joventut, els serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Consum, el SOC, Governació, Justícia, Interior, Salut, Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Agència Catalana d'Habitatge, Urbanisme i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE).

A més, segons ha explicat Prohias, la nova seu disposarà d'una oficina d'atenció ciutadana per a tots els serveis que ocuparà bona part de la planta baixa i que serà "molt potent". De fet, el disseny funcional de l'edifici s'ha fet seguint els criteris de la Generalitat amb espais de treball amplis, oberts, polivalents, i que compartiran recursos com és el servei de telefonia, tecnologia o paqueteria.

El trasllat dels serveis que la Generalitat té a Tortosa en aquest únic edifici suposarà un estalvi anual en lloguers de 300.000 euros, a més dels estalvis energètics que es generaran. Els únics serveis territorials que mantindran la seu actual seran Ensenyament i Cultura, que estan en edificis "singulars" i que, a més, són propietat de la Generalitat.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, s'ha mostrat satisfet que les obres de l'edifici es reprenguin en poques setmanes, i que el territori pugui disposar d'un edifici funcional adaptat a les necessitats. "Donem compliment a les necessitats territorials que tenim i donem un pas definitiu pel nucli antic de Tortosa on hi vindran a treballar més de 200 persones", ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari