Les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa començaran al juny

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha detallat aquest migdia que les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa començaran el mes de juny, amb un termini previst d´obres de 20 mesos. S´espera, per tant, que l´equipament judicial obri portes el 2019. Les obres es van licitar la setmana passada, com avui explica el Diari.

19 mayo 2017 16:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha detallat aquest migdia que les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa començaran el mes de juny, amb un termini previst d’obres de 20 mesos. S’espera, per tant, que l’equipament judicial obri portes el 2019. Les obres es van licitar la setmana passada, com avui explica el Diari.

El Govern construirà un edifici de planta baixa i tres pisos d’alçada de 3.300 metres quadrats en el solar del carrer de la Mercè, al nucli antic de la ciutat. L’edifici acollirà els cinc jutjats de primera instancia i d’instrucció de Tortosa, juntament amb el jutjat de guàrdia, el registre civil, els serveis forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i una zona de detinguts. El pressupost de l’obra és de 4,98 milions d’euros sense IVA i de 6 milions amb IVA.

Les obres també inclouen la reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests espais públics faran de nexe entre els dos edificis i formaran part del nou pol judicial de Tortosa.

L’actual edifici judicial acollirà els dos jutjats penals –avui ubicats de manera temporal a l’antiga comissaria dels Mossos a Ferreries-, la Fiscalia i els Jutjat Social. De retruc, l’antiga comissaria dels Mossos serà la seu de l’Arxiu Judicial de la ciutat.

Protegir víctimes i testimonis

Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuïts diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.

L’espai també està pensat per al desenvolupament de la nova oficina judicial, que suposa una revolució en la manera de treballar a l’Administració de justícia. Els tres pilars del sistema d’oficina judicial són millorar la informació i l’atenció al ciutadà, especialitzar el personal i mancomunar serveis interns de cada jutjat en un de sol. D’aquesta manera, augmenta l’eficàcia i l’eficiència. Tot plegat es tradueix en un millor servei.

El conseller Mundó ha visitat les instal·lacions judicials, on hi treballen un centenar de persones, i s’ha traslladat posteriorment al solar on es construirà el nou edifici. Ha assegurat que el nou “equipament ja no és una promesa, sinó un fet irreversible”.

 

Comentarios
Multimedia Diari