L’estació de tren de Tortosa, sense servei de targeta de crèdit des de fa tres mesos

La Plataforma Trens Dignes demana que se solucione la situació i reclama que la Taula de Mobilitat es torne a reunir

04 mayo 2018 09:34 | Actualizado a 05 mayo 2018 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa tres mesos i mig que a la taquilla de l’estació de tren de Tortosa no es pot pagar cap bitllet amb targeta de dèbit o crèdit. Tampoc es poden comprar bitllets de llarga distància en aquesta estació. Per a Renfe, aquest és un «problema del sistema de venda puntual», i ja s’ha demanat que es puga solucionar al més aviat possible. Des de la companyia insisteixen que els usuaris sí poden fer-ho a través del web renfe.com.

Per a la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i Priorat aquesta situació a l’estació tortosina és insostenible. «Hem esperat un temps prudencial per denunciar-ho. Però són ja més de tres mesos amb un ordinador que no funciona i que no solucionen», exposen. «Demanem que arreglen la situació». El caixer més proper es troba a la plaça Alfons XII.

La plataforma comunica, a més, que té temor «que deixen morir una estació que funcionava, amb personal, i de les més importants del territori». La portaveu Montse Castellà ha insistit que «pensem que calia denunciar-ho perquè afecta els treballadors, els usuaris i el territori perquè és una estació prou capital com perquè estiga en aquesta situació tan minvada».

La Taula de Mobilitat, aturada
Per una altra banda, la Plataforma Trens Dignes ha denunciat la paràlisi de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre i ha instat els seus integrants a començar a fer propostes de futur per al transport del territori. 

La Taula de Mobilitat es va crear el juny del 2017 i no s’ha celebrat cap més reunió, almenys que en tingue constància la plataforma. «Des de la formació de la taula no han fet pràcticament res. Per què no es reuneixen els representants del territori per abordar freqüències, millores...?», han exposat els portaveus. «I, amb l’horitzó que es presenta amb la doble via, com és que no estan treballant ja per tenir la faena feta quan arribe?».

La plataforma Trens Dignes ha defensat que malgrat no hi puguen assistir alguns integrants, com el conseller destituït de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, o el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre ha de posar-se a treballar seriosament

Més proactivitat
Per a la plataforma «no ens val que el 155 estigue impedint certes mesures». I és que fa un mes, a l’abril, va haver un acord al Camp de Tarragona amb el Departament de Territori en relació a la mobilitat. «Per què aquí no estan elaborant propostes i planificant una estratègia de territori?», pregunten.

Així, la plataforma reclama que els representants del territori (alcaldes, consells comarcals...) es posen les piles per fer propostes i ser més proactius en la mobilitat del territori. 

«El Camp de Tarragona aconsegueix millores amb Territori, el mateix Departament que ara no ens està fent cas a nosaltres, amb la connivència dels polítics del mateix territori que no han fet res», ha lamentat la portaveu Montse Castellà. «No ens han trucat ni una vegada. Amb una Autoritat Territorial de Mobilitat això no passaria perquè formaríem part del consell i hauríem demanat una reunió. Mentre que ara l’hem de demanar des de fora», ha insistit. 

Comentarios
Multimedia Diari