Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'eurodiputat Terricabras, convençut que Europa tombarà el pla hidrològic de l'Ebre

El republicà presentarà una pregunta al Parlament reclamant l'avaluació de l'ens europeu sobre el polèmic pla

A.Caralt

Whatsapp
L´eurodiputat d´Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras va visitar ahir les Terres de l´Ebre.Foto: JOAN REVILLAS

L´eurodiputat d´Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras va visitar ahir les Terres de l´Ebre.Foto: JOAN REVILLAS

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, s’ha mostrat convençut que la Comissió Europea reclamarà al govern espanyol la modificació del pla hidrològic de l’Ebre en vigor incloent la revisió a l’alça dels cabals mínims del tram català del riu.

En una visita a Tortosa, ha admès que la demanda «està molt ben encaminada», sobretot després de l’informe «d’importància extraordinària» del comitè de peticions del Parlament Europeu que s’expressava en aquestes termes. «El pla és inacceptable i m’estranyaria molt que no fos modificat. M’hi jugo el poc que tinc», afirma. Al seu parer, ara s’ha d’insistir perquè arribi la resposta «que em penso serà molt positiva». En aquest sentit, s’ha compromès a tramitar una pregunta per escrit al Parlament sol·licitant la resposta de la Comissió.

Pel que fa a la polèmica sobre la indemnització milionària atorgada als promotors del projecte Castor a les Terres del Sénia, Terricabras ha admès que l’assumpte a nivell europeu està «una mica encallat» i que des del territori s’hauria d’elevar el greu de pressió per aconseguir respostes satisfactòries.

Espècie invasora

En tercer lloc, Terricabras s’ha mostrat molt sorprès per la no inclusió del caragol poma en el nou llistat d’espècies invasores, comunicat per la Unió Europea el passat mes de juliol. «Em va produir gran estranyesa perquè els membres de la Comissió amb els quals vam parlar estaven d’acord que era una espècie terrible, pràcticament immortal», ha reconegut. Per a l’eurodiputat, «posar-lo a la llista no resol el problema, però assenyala contra què hem de lluitar». En aquest cas, també, presentarà una pregunta per escrit sol·licitant la inclusió de l’espècie al llistat.

D’altra banda, Terricabras creu que el control de la plaga és un assumpte «estrictament tècnica» i que malgrat s’hi podrien destinar fons europeus en la lluita «abans cal determinar com s’haurien d’invertir aquests diners», sentencia.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También