'L'oli del mar' guanya la medalla d´or de la Fira d´Alimentació de Moscou

La seua varietat autòctona de les Terres de l´Ebre, el Morrut, ha sigut la guardonada pel seu contrapunt en el sabor

19 mayo 2017 20:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

‘L’oli del mar’ ha sigut guardonat amb la medalla d’or a la 23 edició de la Fira Anual d’Alimentació i Begudes de Moscou, a Rússia, celebrada fa pocs dies. La varietat premiada ha sigut l’oli d’oliva verge extra Morrut, que ha superat els 64 països que participaven en el certamen.

«No ens ho esperàvem, estem acostumats que les Terres de l’Ebre no tinguen el relleu que haurien de tenir», explica el fundador de la marca, Sergi González, i productor de l’oli juntament amb Jordi Esparfa. ‘L’oli del mar’ va nàixer ara fa cinc anys gràcies a González, valencià de naixement però establert a l’Ampolla, en veure les potencialitats d’unes oliveres centenàries.

«Les nostres oliveres són de Camarles i l’Ampolla, entre la terra i el mar. Són oliveres que estableixen una romàntica relació amb la Mediterrània, que és, a més, el nom de la nostra dieta, on l’oli té una important presència», afirma González.

Juntament amb les altres varietats, la Sevillenca i la Farga, el Morrut és una varietat autòctona de les Terres de l’Ebre afruitada i aromàtica, amb algunes pinzellades de carxofa. «Sí que és cert que la seua maduració és diferent i al final té un petit punt de picor. Crec que és el que més caràcter té i potser ha triomfat al concurs per aquest motiu», valora el fundador.

«A Rússia, els olis són dolços, equilibrats, no els agraden les olives massa fortes, coents o amargues. Els nostres olis no són amargs però sí que tenen caràcter», concreta.

Apostar per la identitat pròpia del territori i fer productes autòctons ha sigut el pilar fonamental d’aquesta marca. «És un producte amb tota la seua personalitat. Volem parlar del nostre territori, de la Biosfera, del fet que tenim una forma peculiar de treballar, amb amor per la terra i per allò nostre. No volem caure en el mercantilisme i rebaixar la qualitat, volem defensar la nostra identitat i aquesta serà la nostra forma de treballar», sentencia.

L’oli es presenta en una original ampolla blanca i blava que recorden la llum i la blavor del Mediterrani. L’envàs d’aquest oli és opac de forma que la llum no hi incideix i es preserven totes les seues propietats. «Vam ser transgressors en la presentació, però al final fer les coses diferents a la llarga també donen el seu resultat».

Comentarios
Multimedia Diari