L'oposició demana responsabilitats al govern de Bel per les obres del pont

Els grups de Movem Tortosa i el PSC reclamen la reobertura immediata del pont mentre no es reprengui la reforma

19 mayo 2017 17:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups de Movem Tortosa, el PSC i la CUP han carregat contra la gestió del govern de Ferran Bel en les obres de reforma del Pont de l’Estat, aturades des de fa un mes per problemes amb les empreses adjudicatàries.

Els grups de l’oposició reclamen solucions al conflicte i Movem i el PSC reclamen també la reobertura immediata del pont mentre no es reprenguin les obres, tal com han demanat també comerciants i la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, ja que es tracta d’una via bàsica de comunicació de la ciutat i actualment només s’hi pot circular en un únic sentit.

Des de Movem Tortosa reclamen al govern municipal la màxima transparència i informació a la ciutadania, i insten el govern municipal a assumir responsabilitats polítiques «per aquest desgavell». El portaveu Jordi Jordan ha instat també ERC, soci de govern de CiU, a «sortir a donar la cara i deixar el govern fallit de Ferran Bel, per ser coherent amb els seus ideals».

El grup del PSC també ha demanat responsabilitats tant a l’alcalde com a la regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, «davant d’aquest nou fracàs». Segons els socialistes, la situació actual ve donada «perquè el govern va adjudicar l’obra a una empresa que no reunia la solvència econòmica suficient», i acusa la regidora Meritxell Roigé de no haver investigat la situació de l’empresa, «com era la seva responsabilitat». Per al portaveu Enric Roig, «les obres del pont suposen l’enèsim fracàs del govern de Bel, un govern que, com ja vam dir els socialistes, està cansat, sense il·lusió i no sap donar resposta als problemes reals de la ciutat, ans al contrari, en crea de nous».

Tant Movem com el PSC presentaran mocions sobre les obres del pont al proper ple municipal, per tal que «es pugui debatre públicament la problemàtica».

Des de la CUP han insistit que l’alcalde i la regidora d’Urbanisme «haurien d’estar nit i dia treballant per solucionar el problema», tot recordant que les respectives responsabilitats de Bel al Congrés dels Diputats i de Roigé al Parlament, els porten a estar sovint fora de Tortosa.

«Fins que no estiga solucionat el problema del pont, el cent per cent dels sentits haurien d’estar posats en solucionar-lo», afirmà el portaveu Xavi Rodríguez.

Comentarios
Multimedia Diari