Lorca i Cohen a les Jornades de les Lletres Ebrenques

La Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta acull fins dissabte les XII Jornades de les Lletres Ebrenques amb propostes locals i internacionals

18 octubre 2017 09:29 | Actualizado a 18 octubre 2017 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta acull des d’avui i fins dissabte la dotzena edició de les Jornades de les Lletres Ebrenques. Tot i que ja hi ha alguns actes previs, l’esdeveniment s’inaugurarà divendres i tot seguit tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec del reconegut il·lustrador Ignasi Blanch, que portarà el lema ‘Porta’m a la terra en un dibuix’.

També divendres a la nit, a les 22 h, a la mateixa sala d’adults se celebrarà un concert-recital d’homenatge al poeta i cantautor Leonard Cohen sota el nom de ‘Leonard Cohen. Sons des de la més nua i gèlida foscor’. Serà a càrrec de Joan A. Forcadell, Jordi Forcadell, Àlex García, Òscar Tomàs i Josep Jordà, amb la col·labora-ció de Rafael Haro i Maripau Medina.

Durant els dos dies tindran lloc interessants taules rodones amb escriptors ebrencs i de renom com ara ‘L’Ebre, un riu literari’, amb Núria Àrias, Josep S. Cid, Núria Gil i Manel Ollé, o ‘Va de dones’, amb Francesca Aliern, Margarida Aritzeta, Anna Moner, Àngels Moreno, M. Carme Roca, Pilar Romera i Coia Valls, entre altres propostes.

L’acte de cloenda de les jornades, molt destacat, és Lorca, mar de sueños, dirigit per Fuensanta López i amb arranjaments musicals d’Agustí Roé. Serà un recital poètic a càrrec de Lorquianas, que posaran en escena l’univers lorquià a manera de ritual o litúrgia conduït per la paraula i l’essència de 20 dones, tot creant una posada en escena sòbria i depurada que deixa com a protagonista la veu nua d’un dels poetes més universals. L’esdeveniment tindrà lloc al vestíbul de l’equipament cultural, a les 19 hores. 

«Creiem que aquestes jornades són una manifestació de la literatura en tots els seus àmbits», ha valorat Joana Serret, impulsora de les Jornades de les Lletres Ebrenques i directora de la biblioteca. «Vull agrair a la Regidoria d’Ensenyament i Cultura la seva col·laboració i el fet que ens hagi deixat fer i decidir amb total llibertat, la qual cosa ens permet crear unes jornades tan variades i amb tanta qualitat com aquestes», ha destacat en la seva presentació.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha volgut remarcar que «les Jornades de les Lletres Ebrenques s’han anat consolidant en el calendari cultural de les Terres de l’Ebre, i cada vegada més i més gent assisteix a les seves activitats. Des de l’Ajuntament d’Amposta els donem tot el nostre suport, creiem que la cultura no té preu i ens ajuda, en temps convulsos com els que vivim, a fomentar el diàleg entre tots nosaltres. Així que per a nosaltres treballar en la cultura i el diàleg, és fonamental per crear nous ponts de diàleg».

En general, a les jornades també destaquen apartats com els infantils i la col·laboració d’entitats com la Unió Filharmònica d’Amposta. L’esdeveniment també estarà en aquesta edició marcat per la il·lustració, amb la participació d’un artista tan consolidat com Ignasi Blanch.

Comentarios
Multimedia Diari