Más de Ebre

Ebre Amposta

Mantenir la tradició amb les curses de perxar

Aquesta cursa intenta mantenir vius els mètodes de navegació tradicionals del delta de l’Ebre

N. M. F.

Whatsapp
Els participants durant la cursa. FOTO: JOAN REVILLAS

Els participants durant la cursa. FOTO: JOAN REVILLAS

Ahir es va organitzar la cinquena cursa de barques de perxa, quarta per a dones i la quarta també amb la categoria de xiquets de 10 a 14 anys i de 15 a 18 anys. Tot un esdeveniment que va aplegar el matí del diumenge una cinquantena de persones.

Aquest concurs vol reivindicar aquesta tradició ebrenca i també ser un homenatge a José Fermín Martí, que va ser guarda de l’Encanyissada i que va cuidar i estimar aquest paratge del Delta. Es tracta d’aprendre un dels mètodes de navegació tradicionals, amb una barca típica per a aigües de poca profunditat. Les pontones són les barques de perxar típiques i tradicionals del delta de l’Ebre.

Antigament, els desplaçaments pel Delta es feien amb pontones en les aigües poc profundes, com aiguamolls, llacunes i canals. Les pontones es feien servir per caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i apropar-se a llocs d’accés complicat. Però, a banda de gaudir d’un dia lúdic i social amb la cursa, abans del lliurament dels trofeus també hi ha un esmorzar popular per fer germanor.

Comentarios

Lea También