Mantenir la tradició amb les curses de perxar

Aquesta cursa intenta mantenir vius els mètodes de navegació tradicionals del delta de l’Ebre

12 agosto 2019 07:00 | Actualizado a 13 agosto 2019 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es va organitzar la cinquena cursa de barques de perxa, quarta per a dones i la quarta també amb la categoria de xiquets de 10 a 14 anys i de 15 a 18 anys. Tot un esdeveniment que va aplegar el matí del diumenge una cinquantena de persones.

Aquest concurs vol reivindicar aquesta tradició ebrenca i també ser un homenatge a José Fermín Martí, que va ser guarda de l’Encanyissada i que va cuidar i estimar aquest paratge del Delta. Es tracta d’aprendre un dels mètodes de navegació tradicionals, amb una barca típica per a aigües de poca profunditat. Les pontones són les barques de perxar típiques i tradicionals del delta de l’Ebre.

Antigament, els desplaçaments pel Delta es feien amb pontones en les aigües poc profundes, com aiguamolls, llacunes i canals. Les pontones es feien servir per caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i apropar-se a llocs d’accés complicat. Però, a banda de gaudir d’un dia lúdic i social amb la cursa, abans del lliurament dels trofeus també hi ha un esmorzar popular per fer germanor.

Comentarios
Multimedia Diari