Meritxell Roigé: «El complex esportiu aspira a ser de referència a la demarcació»

Entrevista
Projectes de ciutat  Tortosa arrenca avui les festes de la Cinta i encara un nou curs ple de grans actuacions com el nou complex d’aigües, la plaça de davant la Catedral o l’ampliació del Museu

30 agosto 2018 09:20 | Actualizado a 05 septiembre 2018 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Meritxel Roigé és alcaldessa de Tortosa des del febrer i la primera batllessa de la ciutat.

Dissabte passat es va celebrar el pregó i la proclamació de les pubilles. Com va anar?
Va ser un acte molt emotiu; sempre la proclamació de les pubilles és un moment molt especial de les festes, i resulta el tret de sortida. El pregó va ser molt bonic, a la gent li va agradar molt i Anna Maria Bel va demostrar que mereixia aquest reconeixement que la ciutat no li havia fet abans.

Expliqui’ns quina és l’essència de les festes de la Cinta.
Són les festes per excel·lència de Tortosa en l’àmbit de ciutat, les que tenen més història i que se celebren per commemorar la nostra patrona. És el moment més important que viu la ciutat cada any. Per a Tortosa suposa el final de l’estiu i l’inici del nou curs i les famílies i els amics es retroben.

Són les primeres festes que vostè viurà com alcaldessa.
Sí. Per a mi sempre han sigut especials i sempre les he viscut molt intensament. La meua mare i la meua filla es diuen Cinta. I ara sent alcaldessa encara tenen un significat més especial. A més, l’Arxiconfraria de la Cinta m’ha designat portadora de l’estendard principal de la processó.

Quins són els actes o moments que més gaudeix?
L’acte de proclamació de pubilles i sense dubte l’entrada de la Cinta a la Catedral després de la processó crec que són molt especials. Fem una crida a la participació. A les festes tothom té els seus actes: la gent gran té la seua Diada, els xiquets tenen la Festa a l’Hospital i molts actes, hi ha música i concerts per als joves, orquestres... 

A més a més, la Cinta és molt solidària. 
Sí, i ara encara més. A més de l’Ofrena, es podrà portar aliments i material escolar a la Festa dels Xiquets i al concert de final de festes. 
L’altre gran moment de Tortosa és la Festa del Renaixement, al juliol. Creieu que s’haurien de separar més en el temps?
No. Crec que estan molt consolidades i les dos funcionen per elles mateixes. Una té una tradició molt important i és sobretot per als tortosins, i l’altra s’ha convertit en un esdeveniment que funciona molt bé al juliol perquè precisament aspirem a atraure turistes i persones que estan de vacances. 

Si parlem ara de grans projectes, tenim la plaça de la Catedral i el complex d’aigües. 
Sí, a la plaça de la Catedral es podran iniciar les obres cap a l’octubre. Aquest espai posarà en valor les troballes arqueològiques i es convertirà en un lloc de referència del centre històric. Posarà la Catedral en relació al seu entorn: l’antic escorxador, el riu, el Palau Episcopal... Fa molts anys que la ciutat havia de tenir aquest espai. Abans de l’estiu que ve hauria d’estar finalitzat.

L’altra gran obra és la piscina.
No és només una piscina: és un complex esportiu. Aquesta tardor ja estarà en funcionament la primera part. Quedarà un complex molt gran. Les obres estan ja molt avançades. A més de la piscina, que tindrà una grada on es veurà molt bé, hi haurà noves sales per fer gimnàs amb tot de maquinària nova i més vestuaris. A la tardor s’obrirà la piscina i el gimnàs i d’una fase passarem a l’altra sense pausa, per tal d’evitar interrompre l’activitat de natació actual. A la zona on està la piscina actual es farà la zona wellness i les pistes de pàdel. Aspirem a ser un centre de referència de la demarcació. Serà un abans i un després quant a equipaments esportius a la ciutat. Sempre hi hem fet una gran aposta, tenim la voluntat que els tortosins facen més esport. I això també va lligat a la celebració dels World Sport Games de l’any que ve, un esdeveniment molt important per a ciutat. 

En l’àmbit cultural, s’ampliarà l’Auditori Felip Pedrell. 
A la ciutat es genera molta activitat cultural i cal disposar d’un nou espai, una sala mitjana entre la gran i la petita que ja hi ha. Tenint en compte les despeses, és més lògic fer-ho al mateix espai que no fer un altre auditori. El projecte d’ampliació del Museu de Tortosa està més avançat, perquè ja tenim el lloc: el pavelló que hi ha just darrere del museu actual.

Ja han començat les obres del Centre de les Tres Cultures.
Ja vam actuar rehabilitant el Manantial de l’Esperança i fent el passeig a la muralla. Creiem que cal continuar i fer evident que som una cruïlla de cultures. Al centre s’accedirà pels Jardins del Príncep, per un túnel al Manantial, i després de visitar l’exposició se sortirà al call jueu. 

Comentarios
Multimedia Diari