Més de 1.300 persones prendran part en la rua del Carnaval de Deltebre

El municipi del Delta celebra el Carnestoltes aquest cap de setmana

16 febrero 2018 11:20 | Actualizado a 16 febrero 2018 19:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Rua del Carnaval de Deltebre torna aquest dissabte, sota el lema ‘Xera Manuela!’, una expressió utilitzada entre la població per definir els moments de diversió i xauxa, i que engloba l’esperit d’entretenient i cohesió que comporta aquesta festivitat. Són 26 les comparses que hi ha apuntades, i es preveu que hi participin més de 1.300 persones, mantenint d’aquesta manera la consolidació de l’esdeveniment, recuperat des de fa tres anys.

Es tracta de l’acte més esperat i multitudinari d’aquests propers dies 17 i 18 de febrer, quan se celebra el Carnaval a Deltebre. De fet, aquest any hi participa per primer cop en la desfilada una comparsa d’un municipi veí. Des del consistori s’assegura que es treballarà en aquesta línia per tal que en els propers anys hi participin més municipis de la zona.

Degut al gran esforç dels participants en les seves disfresses, l’ajuntament ha decidit que enguany enlloc de tres premis, hi hagi sis guardons, que seran entregats a la plaça 20 de Maig en finalitza la rua.

Una de les grans novetats de l’edició és la incorporació del terme gastronòmic en aquesta festivitat. Per dissabte la nit un seguit de bars i restaurants de la població prepararan un menú de Carnaval, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local i facilitar que la gent del municipi, i aquells que vinguin de fora, puguin gaudir de la gastronomia del territori. La segona novetat consisteix en la incorporació d’un taller de màscares, dirigit als més menuts, que donarà el tret d’inici al Carnaval de Deltebre i que es realitzarà demà, dissabte 17, a les onze del matí, a la Biblioteca Delta de l’Ebre.

El diumenge al matí, al Recinte Firal, es realitzarà la tercera edició del Carnaval Caní. Finalment, els més petits també tindran una cita al Carnaval amb la festa infantil del diumenge a la tarda al Casal de l’Esport ‘Lo Salat’.

Comentarios
Multimedia Diari