Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Més de 50 empreses capten talent a la fira d’ocupació

    El campus ebrenc de la Universitat Rovira i Virgili celebra la novena edició de l’esdeveniment

    04 mayo 2022 18:04 | Actualizado a 04 mayo 2022 23:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Fins a 52 empreses van participar ahir a la IX Fira d’Ocupació del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, a Tortosa. Es tracta d’un rècord de participació d’empreses i d’assistents. Enguany la fira ha recuperat la presencialitat després de dos anys de pandèmia.

    L’objectiu d’aquesta trobada que cada any se celebra al campus ebrenc entre estudiants i persones en recerca de feina i empreses és el de captar i retenir talent al territori. A més de la recollida de currículums des dels stands, se celebren activitats, formacions i tallers.

    «Hem d’agrair la resposta de les empreses perquè hem aconseguit el màxim històric. Això demostra que compartim l’objectiu de retenir i captar talent per a les Terres de l’Ebre», va declarar minuts després de la inauguració la directora en funcions del campus, Sílvia Reverté.

    Enguany com a novetat s’han celebrat les càpsules formatives al CTE Talks Corner i hi ha hagut major presència de les empreses tecnològiques, com la realitat virtual. En aquests espais, els estudiants i les persones en recerca activa de feina han pogut comprovar i conèixer d’una manera més dinàmica i atractiva els serveis que ofereixen les empreses. A més, també han pres nota de com elaborar correctament un currículum, han rebut informació sobre l’accés al programa de Garantia Juvenil o s’han informat sobre les opcions que ofereix l’emprenedoria cooperativista i l’economia social i solidària. També com a novetat va celebrar-se un dinar networking a la cafeteria del campus. «La celebració de la fira ens suposa donar oportunitats al talent d’aquí, de les Terres de l’Ebre. Cada any hi ha més empreses participants; felicitem la gran resposta que ha tingut. Vol dir que aquesta fira funciona i les empreses tornen cada any», valorava també l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

    Inauguració amb Kronospan

    Amb una aula magna plena de gom a gom, el responsable del Departament Legal de Kronospan, Javier Martínez, va inaugurar la jornada amb la xerrada «Nothing is impossible». Martínez va explicar breument la història de l’empresa austríaca, que actualment és el líder mundial de fabricació de panells de fusta, i el procés d’economia circular que porten a terme, tot emprant residus sense vida útil per a produir productes avançats.

    Martínez va detallar que per a la planta que l’empresa està construint a Tortosa busquen ja perfils professionals que van des del món de l’Administració i les Finances fins a l’Electrònica, la Mecànica o l’Electricitat. «Quan arribem a un territori, venim per quedar-nos i integrar-nos», va expressar. «Nosaltres hem vingut a Tortosa per quedar-nos i volem comptar amb la gent del territori. Aquí hi ha gent molt qualificada».

    Joves estudiants d’ADE com l’Anna de la Ràpita, o Martí de Tortosa valoraven positivament la trobada. «Crec que és molt necessari que organitzen jornades així, ja que al principi si encara no has començar a treballar vas molt perdut i no saps on buscar», comentaven.

    Comentarios
    Multimedia Diari