Milloren la seguretat de la Via Ferrada d’Ulldecona

Torna a obrir després de l'accident d'un escalador el passat febrer

02 junio 2017 15:30 | Actualizado a 02 junio 2017 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Via Ferrada d’Ulldecona ha tornat a obrir un cop s’han fet els canvis i les revisions pertinents per millorar la seguretat d’aquesta.

Un accident greu d’un escalador el passat 27 de febrer va destapar deficiències de seguretat a la Via Ferrada d’Ulldecona, segons la investigació realitzada pels Mossos d’Esquadra. L’afectat, de 33 anys i veí de Mataró, va quedar ferit molt greu després de caure des d’una alçada de 25 metres perquè es va subjectar en un tram que era precari. El març passat especialistes de muntanya dels Mossos es van personar fins al lloc dels fets per fer una reconstrucció de l’accident.

Les investigacions van determinar que el mal estat del tram final d’un cable de vida i una maniobra incorrecte del propi escalador van ser els dos factors que van causar l’accident. La investigació dels Mossos d’Esquadra va obligar a tancar la via i a fer una reparació exhaustiva de l’equipament.

Tres mesos més tard d’aquest l’accident la via ferrada es torna a obrir amb importants modificacions per millorar la seua seguretat. David Tomàs, des del Centre Excursionista Ulldecona, explica que a més de quatre punts específics on calia millorar la seguretat també s’ha fet una revisió general de tota la via. Els Mossos d’Esquadra van tornar a fer una comprovació abans d’obrir-la de nou

Comentarios
Multimedia Diari