Millores al tram ferroviari de l’Ametlla a Tarragona

L’actuació, amb un termini d’execució de dotze mesos, preveu adaptar els sistemes de seguretat i senyalització a les vies

M. Millan

Whatsapp
Obres a l’estació de l’Ametlla de Mar, en una imatge d’arxiu.  FOTO: J. Revillas

Obres a l’estació de l’Ametlla de Mar, en una imatge d’arxiu. FOTO: J. Revillas

El Consell de Ministres preveu autoritzar avui unes obres de millora del tram ferroviari entre l’Ametlla de Mar i el Camp de Tarragona, en el marc del desenvolupament del Corredor Mediterrani. En concret, s’autoritza el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a licitar, a través d’Adif Alta Velocitat, les obres del projecte de millora de les instal·lacions de seguretat i senyalització d’aquest tram, per un valor estimat de 15,6 milions d’euros i un termini d’execució de dotze mesos. Així, el projecte preveu la reinstal·lació dels elements situats sobre la via, després de la realització del canvi d’ample del tram. Entre aquests elements hi ha les balises del sistema ERTMS (European Traffic Management System, o Sistema Europeu de Gestió del Trànsit), comptadors d’eixos, balises del sistema d’anunci de senyals i frenada automàtica (ASFA) analògic, que seran substituïts per altres de digitals, a més de sistemes auxiliars de detecció d’objectes arrossegats, impactes i caixes calentes. 

Segons es detalla al projecte, també es canviaran els enclavaments entre l’Ametlla de Mar i el canviador de la Boella, arran de la instal·lació de desviaments i accionaments amb més motors, de manera que s’adequaran els programes d’explotació del tram als esquemes funcionals de les estacions i al Control de Tràfic Centralitzat. De forma paral·lela, s’executaran treballs d’obra civil complementaris a les estacions, per a l’extensió de les noves xarxes de cablejat, s’instal·laran noves eurobalises ERTMS associades als senyals definits en el nou programa d’explotació i es reubicaran aquestes a les zones de transició de sistemes de protecció del tren i ampliació de la cobertura de la xarxa de telecomunicacions.
Finalment, es duran a terme les proves, validacions i verificacions funcionals de les instal·lacions del projecte, d’acord amb el protocol de posada en servei d’Adif.

Segons el Ministeri, aquest contracte contribueix a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seves metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat. Així, podrà ser cofinançat per fons europeus, a través del mecanisme ‘Connectar Europa’.

El projecte s’emmarca en el desenvolupament del Corredor Mediterrani. La inversió puja fins als 84,78 milions tenint en compte els tres trams entre Castelló i Tarragona:un de Castelló a l’Ametlla, un altre fins al Camp de Tarragona, i el del ramal l’Aldea-Tortosa. 

Comentarios

Lea También