Montse Castellà convida a reflexionar sobre allò que és important

La cantautora tortosina ha compost ‘Com m’hauria agradat’ durant el confinament. Cada dijous té una cita amb els seus seguidors a Instagram i Facebook, a les 20.30 hores

01 abril 2020 17:03 | Actualizado a 01 abril 2020 19:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Com m’hauria agradat quedar-me confinada al teu costat i viure el dia a dia. Atrapada a casa teua com per casualitat...». Com m’hauria agradat és el tema que la Montse Castellà ha creat arran del confinament.

«Parla evidentment d’aquests temps que ens ha tocat viure però a la vegada, allargant la mirada, de tot allò que anem ajornant perquè pensem que no hi haurà mai cap problema, que tindrem temps per a dir-ho, per a fer-ho i després passen coses com la que ens ha passat ara i t’adones que no», conta la cantautora tortosina. «Hem de ficar una mica el focus en el present i quan passi tot això acabem de separar el gra de la palla i ens fiquem en fer allò que realment és important».

Com a cantautora, Montse Castellà es posa cada dijous (20.30 hores) davant de la càmera per oferir les seves cançons als seus fans i tots els espectadors a Instagram i Facebook. Com m’hauria agradat, a més a més, ja es pot escoltar a Spotify.

Perquè són temps de compartir i així ho defensa l’artista. «Més enllà de poder treballar des de casa… On vas? A la cultura», manifesta. En aquest sentit, destaca com la cultura «som un dels sectors més perjudicats perquè ja estàvem en crisi abans que vingués el coronavirus. Però això no impedeix que els que la podem fer la compartim perquè aquell que no pot sortir de casa la pugui viure».

Un altruisme per a un període especial perquè com ella mateixa reivindica, «el creador s’ha de remunerar per poder viure amb dignitat». Com a escriptora, la tortosina acaba de publicar la biografia de Zoraida Burgos, «però dec tenir mala sort perquè el meu primer Sant Jordi s’ha anul·lat», bromeja.

‘Com m’hauria agradat’  es pot escoltar a Spotify. La cançó  parla del temps que ens ha tocat viure però també d’aprofitar el present i saber discernir el gra de la palla.

Castellà destaca la frase que li deia la seva àvia, « busca una feina que t’agradi i deixaràs de treballar». I ella no para de crear. Pel que fa al seu confinament, explica, no es diferencia gaire del moment de compondre. «La música té una part molt important que és precisament la que s’ha suspès, que són els concerts. No obstant això, hi ha una altra que és molt d’interioritzar. Llavors, hi ha una part de mi que estava molt acostumada a treballar amb la guitarra, piano i ordinador», revela.

Però aquelles hores de més, Montse les regala en aquests moments als més necessitats, als que no poden sortir de casa, «amb un voluntariat per repartir menjar organitzat per l’Ajuntament, intento aprofitar aquestes hores amb què no hi comptava i ajudar la gent que potser ho passen pitjor que tu», assenyala.

Quant a la tornada d’aquest confinament, Castellà advoca per tenir en compte tot allò que ens envolta com a éssers humans. «No deixa de ser paradoxal que aquest virus que és tan perjudicial per als humans estès sent tan beneficiós pel planeta, que de sobte està en silenci», diu.

«La natura, l’aire i els arbres -afegeix- estan més nets sense nosaltres. La Terra ens l’han deixat els nostres avantpassats i tenim el dret i el deure de deixar-la com a mínim amb les mateixes condicions en què l’hem trobat sinó millor i el que estem fent és una mica tot el contrari. Aleshores, jo ho veig com un crit d’alerta del mateix planeta».

Comentarios
Multimedia Diari