Montse Perelló: «El Patrimoni cultural i natural de Tivissa són els nostres actius»

El municipi celebra les festes majors aquest cap de setmana amb actes, teatres i concerts de tarda que mantenen l’essència d’uns dies molt esperats pels tivissans

22 julio 2021 09:07 | Actualizado a 22 julio 2021 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana Tivissa celebra la seua Festa Major en honor a Sant Jaume. Parlem amb l’alcaldessa, Montse Perelló, sobre com s’han adaptat a la pandèmia i sobre altres projectes en marxa al municipi.

Comencen les festes, però ja s’han fet alguns actes.
Aprofitem el cap de setmana anterior per fer actes, sobretot per a la gent gran i la gent jove. Des de l’any passat que vam posar en marxa la Comissió de Joventut, per empoderar els joves i preparar els seus actes i ja l’any passat en plena pandèmia va funcionar molt bé. També dissabte passat vam fer un recital als safarejos, un acte molt bonic, i pensem repetir actes així en aquest espai. El pregó és demà divendres a càrrec del jove fill del poble Carles Saladié, jugador de futbol sala de primera divisió. Només té 20 anys i té una gran trajectòria, i la seua família també sempre ha estat dedicada al futbol al poble. L’any que ve tindrem equip infantil de futbol sala. Dissabte inaugurarem precisament el pavelló, tot i que fa mesos que ells ja l’han pogut gaudir. Ha sigut un hivern dur per a tots.

Com us heu adaptat a la pandèmia?
Hem refet el programa ja tres cops per les normatives. Farem un format similar a l’any passat, quan ja ens vam adaptar. Són actes asseguts amb inscripció prèvia i de tarda i nit, però aviat. Tindrem concerts i teatre i enguany recuperem les partides d’escacs i les curses de natació, que compleixen 40 anys. També inaugurarem una exposició de fotografies de Joan Cuxart. Per dilluns hem deixat els actes més infantils i a les 23h hi haurà les havaneres, però no podrem donar el rom popular. 

D’altra banda, quins projectes esteu treballant al municipi?
Estem treballant en projectes de sostenibilitat. Hem inaugurat la caldera de biomassa de l’escola i la llar d’infants i una altra, així com plaques solars d’aigua calenta, al càmping alberg. Enguany també estem redactant el projecte de la depuradora d’aigües residuals. Tivissa no té depuradora i per a nosaltres era molt important. També estem a punt de connectar l’operadora per a la fibra òptica a Tivissa i la Serra d’Almos. En qüestió de dies estarà llesta. A Darmós està tot preparat i ara la Diputació farà passar la fibra en aquests quilòmetres que falten. Estarà el 2022.

Quines altres iniciatives preveieu els propers mesos?
La remodelació de la sala de l’antiga Societat, un espai emblemàtic de començaments del segle XX. És un projecte ambiciós, per fer actes culturals. Ara farem el projecte. També la biblioteca compleix 50 anys l’any que ve. Però és un edifici de dos plantes amb escales. No és accessible per a la gent gran, de forma que hi posarem ascensors i millorarem els accessos. Aviat començarà l’obra.

A Tivissa sou reconeguts per les muntanyes i pel jaciment ibèric.
El patrimoni cultural i natural de Tivissa són els nostres actius. Ara també estem a la Xanascat i hem entrat al programa «Vacances en família». Tenim un càmping alberg municipal, amb personal propi, el jaciment ibèric KUM, les pintures rupestres, les vies ferrates... I estem molt a prop del riu i de la platja.

Comentarios
Multimedia Diari